Sıkı mı bu resmi bir başka ülkede yapmak!

Bir şezlong koltukta, boylu boyunca cinsel organlarına kadar çıplak durumda uzanmış görünen Başbakan’ın hemen arkasında el pençe duran figürler yer alıyor ve bu insanlardan birisi de Kanada’nın ulusal kahve firması olan Tim Horton’sın karton bardaktaki kahvesini sunmak üzere eğilmiş duruyor.

Kingston Halk Kütüphanesi’ne asılı duracak olan bu tablonun ressamı Bayan Sutherland, eserine ¨Emperor Haute Couture¨ [Ismarlama İmparator] adını verdi. Böylece muhafazakâr ve ılımlı olmayan sağ politikalar izleyen Başbakan Harper’in Kanada’da imparator gibi davrandığı vurgusunu yapan ressamın tablosu bir anda Kanada gündemine oturdu. Harper yanlısı basın, ¨Başbakan İmparator olsaydı, o ressam hanım zor asardı o tabloyu, burası demokratik bir ülkedir¨ diye ateş püskürürken, bütün bunlara karşın, herkesin ortak yargısı Kanada’da demokratik hoşgörü ve eleştiri hakkının genişliği konusunda oluştu.

Yarı resmi bir kuruluş olan Ontario Eyaleti-Kingston Sanat Konseyi tarafından en iyi tablo seçilmiş ve Halk Kütüphanesi’nin koridorlarına asılması uygun görünen tablo, aynı Konsey aksine karar vermezse, kütüphane ayakta kaldığı sürece okurlara ve ziyaretçilere bulunduğu yerden Harper’ı ve Başbakan’ın çevresindeki dalkavukları sergilemiş olacak.

1539650cookie-checkSıkı mı bu resmi bir başka ülkede yapmak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.