Sıkıntı çekmeden 7 bin Sterlin tasarruf

İzleyici Consurer, Hangisi? (Which) diyor: ” Para tasarrufu, başlamak için iyi bir yer olsa da, tam tamına hesaplarınızı ve yatırımlarınızı kontrol etmek değildir. Tatillerden gaz faturalarına kadar yüzlerce pound tasarruf edebilirsiniz.” 


Burada, size, sıkıntı oluşmadan 7000 pound’dan fazla tasarruf yapmanıza yardım edecek 33 faydalı ipucu sunuyorus.


1.KREDİ KARTI İLE ALIŞVERİŞE % 0 CENT :
Kredi kartlarınıza faiz ödüyorsanız yüzde sıfır alışverişe geçin.Transfer ücreti olmayan birini ve yeni satın almalarda faizden muaf bir zaman dilimini seçin.  http://www.moneyextra.com/cards linkini kontrol edin. 


2.ŞİRKETİNİZİN ARABASININ MODELİNİ DÜŞÜRÜN:
Eğer şirketinizin benzinle çalışan bir arabası daha düşük karbondioksit çıkartan bir modele geçerseniz vergi faturanızı yüzde yirmi indirebilir. Arabayı 190 g / km verenden 165 g / km veren bir araba ile değiştirmek 10000 poundlık bir araba ile temel oran vergi mükellefi için 110 pound tasarruf edecektir.


3.TASARRUF EDİLEN VERGİYİ GERİ ALIN:
Eğer vergi veren biri değilseniz R85’ten, bankanızdan veya yapı cemiyetinden vergisiz ödemeli pay alın. 2000 pound üzerinden 20 pound tasarruf edeceksiniz.


4.EKSİK TAHSİSATLAR İÇİN HAK TALEP EDİN:
Çocuk vergi kedisi gibi eksik tahsilatlara sahip olup olmadığını geçmiş yıllara bakın ve anlamaya çalışın. 2002-03’ten  çocuk vergi kredisi hakkı talep etmeyi unuttuysanız, 529 pound alacağınız olabilir.


5.ENERJİ SEVİYELERİ:
Yerli aletleri araştırın.Çünkü birkaçı, çalıştırmak için pahalıdır.Yıllık 34 poundluk bir tasarrufla 10 yıldan fazla çalıştırmak için bir A-oranlı yıkama-kurutma, bir G-oranlı makineden 340 pound daha aza mal olur.


6.SİGARA İÇMEYİ BIRAKIN:
Günde 20 sigara içmek, yılda 1825 pound’a mal olur.


7.SCART KONNEKTÖRLERİ:
Elektirikli eşyalar için pahalı bir scart iletken satın almak için baskı altına alınmayın. 10 poundluk iletken aynı işi yapar ve 30 pound tasarruf edersiniz.


8.MORTGAGE’İNİZİ DEĞİŞTİRİN:
Anlaşmanız bittiyse, o zaman başka bir yere gidin.Yüzde altı buçuk oranlı 100000 pound 25 yıllık bir mortgage’den yüzde dört buçuk öneren bir borç verene geçmek, yılda 993 pound tasarruf yaptırabilir.


9.VERGİDEN MUAF TASARRUF HESAPLARI KULLANIN:
CASH ISA’LAR vergiden muaf faiz öder ve bir yılda 126 pound tasarruf edilerbilir.


10.ARABA SİGORTANIZ İÇİN ÇEVREDEN ALIŞVERİŞ YAPIN:
Yenileme fiyatını hemen kabul etmeyin – diğer şirketlerden veya www.moneysupermarket.com‘dan fiyat istemek 100 pounda kadar tasarruf sağlar.


11.MASRAFSIZ CASHPOINTS’LERDEN KAÇININ:
Çoğu banka bedava olarak bu hizmeti hala öneriyor, fakat kendi paranızı çekmek için ödeme yapıyorsanız gerkesiz ücretten bir yılda 78 pound atabilirdiniz.


12.GEZİLERİ DAHA ÖNCEDEN AYIRTIN:
Bir demiryolu seyehati yapacağınızı biliyorsanız, yer ayırtmayı ileri bir tarihe alın. Örneğin Londra’dan Edinburgh’a bir seyehat 90 pound tasarruf yapar.


13.ARABA KOLTUKLARINDA ÇOCUK:
Anlaşma yapmadan çocuğunuzun emniyetini, Hangisi‘ni (Which) elde ederek para tasarrufu yapın. 120 pounda mal olan Britax First Class SI yerine testlerde daha yüksek skoru olan 40 pounda Best Buy Mother Care Travel Cot Deluxe’u seçin. 80 pound tasarruf yapın.


14.PARK ETME:
İleriyi düşünün ve hava alanı parkında uzun-süre hemen kalmak yerine, hava alanında araba parkı ayarlayın. Gatwick’te iki hafta 121.50 pounda mal olur. 14 gün için APH’ nin site dışı olanağında bir yer ayırtmanız 69,25 pound daha fazlaya mal olur.


15.ENERJİ SAĞLAYAN FİRMALARI DEĞİŞTİRİN:
Gaz ve elektirik şirketlerini değiştirerek bir yılda 100 pound tasarruf edersiniz. uSwitch, Simplywitch ve energyhelpline gibi siteler faydalıdır.


16.DÜŞÜK ENERJİLİ LAMBALAR KULLANIN:
Eğer sekiz tane 60W’lık ışık lambası kullanırsanız 5 yılda 140 pound veya bir yılda 28 pound tasarruf edilmesi beklenir.


17.TERMOSTATI KAPATIN:
Termostatınızı bir derece azaltmak, ısıtma faturanızı yüzde on’a kadar düşürür. 300 poundluk ortalama bir fatura 30 pound azalır.


18.EV TELEFONU ŞİRKETİNİ DEĞİŞTİRİN:
Yer hattı(landline) sağlayıcınızı değiştirerek telefon faturanızda bir yılda 107 pounda kadar tasarruf edersiniz.


19.MARKALI İLAÇTAN KAÇININ:
Süpermarket etiketleri veya aynı cinsten eş değerini satın alın. Boots’ta bir paket Canestan tabletleri 12 pounda mal olur, fakat fluconazole isterseniz 3 pounda mal olur. 9 pound tasarruf edersiniz.


20.ARABA LASTİK BASINCI:
Bir yılda ortalama 10000 mil araba kullanırsanız doğru lastik basıncına sahip olmakla benzinden bir yılda 85 pound tasarruf edebilirsiniz. Yeteri kadar şişmemiş lastikler size, 997,5 pound ile karşılaştırılırsa bir yılda benzinde 1062,50 pounda mal olur.


21.EV SİGORTANIZI DEĞİŞTİRİN:
Ev sigortası araştırarak 100 pounda kadar tasarruf edersiniz ve daha iyi bir satıcı için online araştırma yapın.


22.EVDEN UZAKLAŞMAYI AZALTIN:
Bir çift için bir kere evden uzaklaşmayı iptal etmek 15 pound tasarruf ettirebilir. –Yani bir yılda 780 pounddır.


23.FATURALARI BORÇ TALİMATIYLA ÖDEYİN:
Otomatik ödeme talimatı vererek faturaları ödemeyi göz önüne alın. Özellikle faydalı şeyler sunan bazı şirketler bu yöntemle borç ödemek için bir indirim sunarlar.


24.KAHVE PİŞİREN DÜKKANLARDAN KAÇININ:
İşe giderken günlük bir kahve 2 pounda mal olur. Termos alarak bir yılda 500 pound tasarruf edersiniz.


25.BROADBAND İÇİN ALIŞVERİŞ YAPIN:
Ayda 14,99 pounda Freedom2surf  Connect Lite gibi bir paketle ilgilenmekle, ayda 49,99 pounda Supanet’s Just-Broadband ile karşılaştırıldığında, yılda 420 pound tasarruf edebilirsiniz.


26.UZATILMIŞ GARANTİLERDEN KAÇININ:
Malı överek yapılan satış reklamını görmezden gelin ve örneğin 5 yıllık garantisi olan bir  Siemens WXL147  çamaşır makinası için, 169,99 pound tasarruf edersiniz.


27.MOBİL TARİFENİZİ DEĞİŞTİRİN:
Manyak metinler, kendi ihtiyaçlarına daha iyi uyan birine kendi tarifelerini değiştirerek bir yılda 150 pound tasarruf yapabilir.


28.ALETLERİ KAPATIN:
TV’leri, DVD’leri ve bilgisayarı stand-by bırakmak yerine kapatmak, size bir yılda 112 pound tasarruf sağlar.


29.WEBSİTELERİNDEN FİYAT KARŞILAŞTIRMASI YAPIN:
Elektrikli eşyalar gibi malların fiyatlarını kontrol etmek, küçük bir serveti kurtarabilir. Örneğin, Jessops’tan bir Nikon Coolpix 8800  dijital kamera, www.pixmania.com’da  tam 513 pounddır. 187 poundlık bir tasarruf.   High Street mağazalarının çoğu, aynı zamanda, internet fiyatlarıyla uyuşur.


30.TELEFON NUMARALARINI DÜŞÜNÜN:
Bir telefon numarasını öğrenmek için, bilinmeyen numaralar 118’e telefon etmeyin. İnternet’i kullanın. Örneğin www.ukphonebook.com


31.TASARRUFLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN:
Parayı az ödeme yapan tasarruf hesabından daha yüksek oranda ödeme  yapan hesaba geçirin. 5000 pound’ı yüzde bir faiz veren bir hesaptan yüzde 4,8 ödeyen bir hesaba geçirmeniz, vergiden sonra 152 pound tasarruf ettirecektir.


32.YEMEKTEN SONRA ALIŞVERİŞ YAPIN:
Daima yemek yedikten sonra alışveriş yapın. Daha az yemek satın alacaksınız ve buzdolabından  daha çok yemek atmak zorunda olmayacaksınız.


33.KAHVERENGİ KAĞIT ALMAYA GİDİN:
Sunumlarınızda kahverengi kağıda geçin. Bugünlerde buna oldukça eğilim var ve hediye giysiden çok daha ucuzdur.


______________


* İşletmeci ve İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den çevrilmiştir.  Websitesi: http://www.pekiyi.150m.com     Emaili: [email protected]

686580cookie-checkSıkıntı çekmeden 7 bin Sterlin tasarruf

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.