İskoçya kapalı yerde sigarayı yasaklıyor

Sigara yasağının fikir babası olan İskoçya Başbakanı Jack McConnell’in, geçtiğimiz Mart ayından bu yana sigara yasağını uygulayan İrlanda’ya yaptığı bir gezi sırasında bu kararı aldığı açıklandı. McConnell, sigara yasağının 2006 Mart ayında başlamasının nedenini ise , İngiltere’nin yaz dönemine girmesiyle sigara kullananların açık havayı tercih etmelerinin  beklenmesi olduğunu belirtti. 


McConnell, ‘ Sigaraya bağlı rahatsızlıklar yüzünden İskoçya’da her yıl 13 bin kişi yaşamını yitiriyor. Yaptığımız araştırmaya göre İskoçya’da 1 milyon kişi sigara bağımlısı ve  bunların yüzde yetmişi sigarayı bırakmak istedikleri halde bırakamıyor. Sigara yasağı bu kişilerin sigarayı bırakmalarına yardımcı olacaktır ’ dedi.


Öte yandan, içki ve bar kültürünün son derece yaygın olduğu İskoçya’da halka açık yerlerde sigara içilmesinin yasaklanması, bar sahiplerini ve yöneticileri kızdırdı. Yasağın İskoçya’ya sağlık getirmeyeceği görüşünü savunan kimi yetkililer, sigaranın yasaklanması halinde bar ve cafelerin bundan büyük çapta maddi zarar göreceğini ifade etti.


Hilal YILMAZ/ DHA – Londra

720840cookie-checkİskoçya kapalı yerde sigarayı yasaklıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.