İsmail Cem’in adı parkta yaşayacak

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “İsmail Cem’in simgelediği değerlerin, anlayışın toplumda daha yaygın ve etkili olmasını istediklerini” söyledi.


İsmail Cem’in bir dönem genel müdürlüğünü yaptığı TRT’nin Or-An’daki binası yakınındaki parkın açılış törenine Cem’in eşi Elçin Cem ve oğlu Kerim Cem’in yanı sıra bazı CHP Genel Başkanı Deni Baykal, CHP’li milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve vatandaşlar da katıldı.


Baykal, yaptığı konuşmada, bu parkta İsmail Cem’in anısının yaşatılacağını belirterek, “İsmail Cem, samimiyetin, içtenliğin, dürüstlüğün; çağdaş değerlere olan bağlılığın, düşünce özgürlüğü ve demokrasiye olan inancın; halkın çocuklarının her türlü toplumsal olanağa kavuşturularak ülkenin kaderine hakim olması gerektiği bilincinin yanı sıra cumhuriyet, halkçılık bilincinin simgesi bir siyasetçi olmuştur” dedi.


İsmail Cem’in ülkeye çok önemli hizmetler verdiğini anlatan Baykal, “Bizler, İsmail Cem’in simgelediği değerlerin, anlayışın toplumumuzda daha yaygın ve etkili olmasını istiyoruz. İsmail Cem’i, bir dostumuz, yakınımız olmanın ötesinde; Türkiye için taşıdığı bu değer dolayısıyla bir örnek kişilik, gençlerimizin örnek alabileceği bir rol modeli olarak da toplumumuzda unutturmamaya çalışıyoruz. Bu bizim görevimiz. Toplumumuza örnek olarak sunmamız gereken isimler İsmail Cem ve benzeri nitelikleri sahip isimlerdir. Onlar Türkiye’nin aydınlık geleceğinin simgesidir. Türkiye’yi bölecek, parçalayacak, birbirine düşürecek; geçmiş çağlara özentiyi yansıtacak; anlamsız kavgaları, gerilimleri tahrik edecek insanları değil, güleryüzlü halkını, milletini seven İsmail Cem’leri Türkiye’nin önüne koymamız lazım”dedi.


Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz da yaptığı konuşmada İsmail Cem’in siyasi yaşamı boyunca birlikten yana olduğunu, samimi, içten özverili çalışmalarıyla hep hatırlanacağını belirtti.


Konuşmaların ardından, parka yaptırılan İsmail Cem’in büstünü ve park içindeki kültür merkezinin açılışını yapan Baykal’a Elçin ve Kerim Cem de eşlik etti. 

1055360cookie-checkİsmail Cem’in adı parkta yaşayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.