Söndürme ücreti peşin ödenecek…

Amerikan tarzı bireyci ve “ödemeci” kapitalizmin son hikâyesi Tennesse Eyaleti’nde evi yanıp kül olan Gene Cranick’in başına geldi.

Eyaletin Obion Bölgesi’ndeki South Fulton kasabasında yaşayan Cranick, belediye tarafından takdir ve kıymet biçilen yıllık 75 Dolar itfaiye bedelini bir süredir ödemiyordu. Sonunda olanlar oldu ve bir elektrik kontağından çıkan yangın ile evi baştan aşağıya küle döndü. Üstelik yangında evde bulunan 4 kedisi de canlı canlı yanıp telef oldu. Yangın yerine gelen belediye itfaiyesi, faturalara ve makbuz dökümanlarına bakıp Cranick ailesinin yangın söndürme bedelini ödemediğini gördü. İtfaiyeciler ücreti ödenmemiş evin yangınına bir tek fiskiye su dahi sıkmayıp uzaktan yangını seyretmekle yetindi.

South Fulton kasabası belediye başkanı David Crocker, “Sunduğumuz belediye hizmetini kabul edenler, yani parasını ödeyenler hizmet alır” diye itfaiyecileri savundu. Haber ABD’de yayıldıysa da kapitalizmin “ücretini öde, sonra faydasından elde et” anlayışı nedeniyle pek değerli görülmedi ve arada unutuldu.

1511580cookie-checkSöndürme ücreti peşin ödenecek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.