‘Solcu cumhurbaşkanına sansür yakışmadı’

Atun’un açıklaması aynen şöyle:

“KTC Cumhurbaşkanlığına ait Basın Bürosu “KKTC Cumhurbaşkanlığı, TC Basını, Kıbrıs Gündemi” başlığı ile her gün abonelerine gönderdiği günlük sirkülerinde Türkiye’de yayınlanan gazetelerde çıkan KKTC ile ilgili tüm yazıları yayınlarken, CTP’ye dokunan veya KKTC Cumhurbaşkanına eleştiri getiren yazı veya yorumları, özellikle de Kıbrıslı Türk yazarlara ait olanlarını bir müddettir sirkülerine dahil etmemekte, adeta sansür uygulamaktadır.

Ekte Türkiye’de yayınlanan ÖNCE VATAN gazetesinin sırası ile 4, 9 ve 12 Mart tarihli gazetelerinde yer alan köşe yazılarının içeriğinde KKTC olmasına rağmen, KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından günlük olarak dağıtımı yapılan söz konusu “KKTC Cumhurbaşkanlığı, TC Basını, Kıbrıs Gündemi” başlıklı günlük sirkülerde hiç birine yer verilmemiştir.   

Cumhurbaşkanlığı makamının ve bu makama bağlı birimlerin verdiği tüm hizmetlerin, Cumhurbaşkanı gibi tarafsız olması ve her kesime eşit davranması gerekmektedir. Son aylarda uygulamaya konmuş olan bu taraflı ve ayırımcı davranışı kınar, protesto ederim.”

1191490cookie-check‘Solcu cumhurbaşkanına sansür yakışmadı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.