Somali’de çifte saldırı: 18 ölü

Somali’de biri başbakanlık sarayı yakınlarında olan iki ayrı bombalı saldırı düzenlendi. 18 kişinin öldüğü saldırıları El Kaide bağlantılı Eş Şebab üstlendi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçlarla düzenlenen iki saldırıda, ilk belirlemelere göre 18 kişi hayatını kaybetti.

İlk patlama, Mogadişu’daki başbakanlık sarayı yakınındaki kontrol noktasında gerçekleşti.

Saldırganlar, kontrol noktasındaki güvenlik görevlisini vurduktan sonra bombayı infilak ettirdi.

İkinci patlama ise saraya uzak mesafede bulunan bir otelin otoparkında gerçekleşti.

Park halinde bulunan bomba yüklü araç, infilak etti. Saldırılarda en az 18 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Saldırıları, terör örgütü El Kaide ile bağlantılı Eş Şebab üstlendi.

TÜRKİYE’DEN KINAMA

Türkiye, Somali’nin başkenti Mogadişu’da dün çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan terör saldırılarını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Somali’nin başkenti Mogadişu’da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan terör saldırıları şiddetle kınandı.

Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilenen açıklamada, “Somali’de istikrarı hedef alan terör saldırıları karşısında, Türkiye kardeş Somali halkı ve hükümetiyle güçlü dayanışmasına devam edecektir” ifadeleri

2163630cookie-checkSomali’de çifte saldırı: 18 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.