Son anketten Erdoğan’a büyük şok! İşte çarpıcı sonuçlar

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, AREA Araştırma’nın Haziran ayı anket sonuçlarını paylaştı.

Halkın en önemli derdinin “geçim” olduğunu söyleyen Takan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de tutmadığını söyledi.

Takan’ın yazısının bir bölümü şöyle:

-Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili bir referandum yapılsa oy verme tercihiniz ne olurdu? (Toplam Seçmen Üzerinden)
Türkiye’nin yönetim sisteminin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” olması gerektiğini belirtenlerin oranı %46.6. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” olmasını belirtenlerin oranı %37.5 iken kararsız/sandığa gitmem diyenlerin oranı ise %15.9.

Kararsız/sandığa gitmem diyenler dağıtıldığında; Türkiye’nin yönetim sisteminin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” olması gerektiğini belirtenlerin oranı %55,4. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” olmasını belirtenlerin oranı ise %44,6.

-Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni başarılı buluyor musunuz?
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” başarısız görülmektedir. Başarılı bulanların oranı %43.1, başarısız bulanların oranı %49.8 iken fikir belirtmeyenlerin oranı ise %7.1.

–Hükümetin ekonomi politikasını başarılı buluyor musunuz?
Hükümetin ‘Ekonomi Politikası’ başarısız görülmektedir. Başarılı bulanların oranı %31.2, başarısız bulanların oranı %64.5 iken fikir belirtmeyenlerin oranı ise %4.3.

–Sizce, Türkiye’nin en önemli sorunu nedir? (%)
Ekonomi / hayat pahalılığı/yoksulluk; 42.2.

İşsizlik; 20.4.

Eğitim sistemi/eğitimsizlik; 6.6.

Koronavirüs; 4.9.

Diğer; 18.0.

Fikir belirtmeyen; 7.9.

★★★

Türkiye gerçeği…

Bay Sedat Peker ne derse desin… Lağım patlayıp sokaklara taşsın… Sezgin Baran Korkmaz’ın kara uçağına kim binerse binsin… Kirli ilişkilerin VIP ikametgahı Paramount Otel’de kim kimle yatıp kalkarsa kalksın… Hangi siyasetçiyi bir mafya lideri, aylığa bağlarsa bağlasın… Sarayda hangi entrikalar dönerse dönsün… Hırsızlığın, yolsuzluğun, talanın yalanın belgesi nasıl olursa olsun… Doğu Akdeniz’de ne olursa olsun… Libya’da, Mehmetçik çekilmek üzere olsun… Suriye’de sözde PKK devleti kurulsun… Ege’deki Türk adaları Yunan işgali altında inim inim inlesin… Taciz, tecavüz, kadın cinayetleri gırla gitsin…

Vatandaşın tek derdi var!..

Geçim…

Bir gerçek daha var… Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen ucube rejim tutmadı. Her geçen gün de destekçilerini kaybediyor. Ama çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini mahvedecek bu büyük sorun yanda kalıyor. Ne kadar acıklı!..

2528180cookie-checkSon anketten Erdoğan’a büyük şok! İşte çarpıcı sonuçlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.