Son gaziyi uğurladık

Gazi Satar’ın Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi TSK Eskişehir Asker Hastanesine ait ambulansla törenin yapılacağı Reşadiye Camisi’ne getirildi. 

Caminin avlusuna yerleştirilen gazi Satar’ın tabutunun başında, bir süre de dönüşümlü olarak Kıbrıs ve Kore gazileri nöbet tuttu. Gazi Satar’ın torunlarının bazı çocukları da tabutun yanına gelerek dua etti 

Törene Gazi Satar’ın oğlu Fevzi Satar, kızları Zekiye Tali, Safiye Çorakbaş, Meliha Işıkada, Necmiye Işıkada ve Bedriye Kalas ile torunları, torunlarının çocukları, yakınları, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Vali Kadir Çalışıcı, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk, MHP Milletvekili Beytullah Asil, Garnizon ve 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Hasan Memişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yaveri Jandarma Albay Semih Okyar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cenaze namazını kıldıran Müftü Ahmet Akın, yaptığı konuşmada, Türk milletinin, merhum gazi Yakup Satar’dan aldığı şereflerle dolu bayrağı kıyamete kadar taşıyacağını kaydetti. 

Kılınan cenaze namazının ardından gazi Satar’ın tabutu askerlerin omuzunda top arabasına yerleştirildi. Valiliğin yanındaki Müftü Sokak’ta gerçekleştirilen askeri törenle bir süre top arabasında taşınan gazi Satar’ın cenazesi, ambulansa yerleştirildikten sonra asri mezarlıkta toprağa verildi. 

1169770cookie-checkSon gaziyi uğurladık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.