‘Sorunun sürmesi bizim için nahoş’

Rum radyosunun haberine göre, Papadopulos, Vatikan’dan döndü ve Larnaka Havaalanı’nda açıklamalarda bulundu.


İYİMSER BEKLEYİŞ


Finlandiya’nın, inisiyatifinin Aralık ayına kadar olumlu sonuç vereceği konusundaki iyimserliğini yorumlaması istenen Papadopulos, “Olumlu sonuç vermesini diliyoruz. Biz başından beri inisiyatifi destekledik ve görüştüğümüz konuda bir ilerleme teşkil etmesi için gerekli unsurları içermesini umuyoruz.  Finlandiya’nın inisiyatifi,  Avrupa Konseyi  meselesiyle alakalı değildir,  bu açıktır. Konsey’in meselesi Türkiye’nin değerlendirilmesidir” dedi.


Rum Yönetimi Başkanı,  “Yükümlülüklerini yerine getirmesi için Türkiye’ye yardım etmeleri mümkündür, ancak ana mesele Türkiye’nin değerlendirilmesidir. Bakanlar Konseyi’nin gündeminde yazılı olacak konu budur” şeklinde konuştu.


Tasos Papadopulos, Finlandiya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Pipponen’in,  Rum Haber Ajansı’na verdiği mülakatta, Finlandiya’nın inisiyatifinin başarısızlığa uğraması halinde hem Türkiye’nin hem Kıbrıslı Rumların hem de Kıbrıslı Türklerin kaybedeceğini söylediğinin, hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:


“İlerleme olmaması kayıptır. Bizim ana hedefimiz Kıbrıs sorununda ilerleme olmasıdır. Çıkmazın ve durağanlığın  devam etmesi elbete bizim için nahoştur.”


Papa’yla yaptığı görüşmede, Türkiye’ye yapacağı ziyaret sırasında Türk yetkililerle Kıbrıs sorununu görüşmesi ihtimalini sezip sezmediğinin sorulmasına karşılık da Papadopulos, “Böyle bir konu konuşmadık, görüşmenin maksadı da bu değildi” dedi.

694220cookie-check‘Sorunun sürmesi bizim için nahoş’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.