‘Sosyal demokrat erkekler kadın düşmanı’

Uzun bir süreden beri İsveç Sosyal Demokrat Partisi’nin Kadın Kolları Genel  Başkanlığı görevini yürüten Nalin Pekgül (Baksi), partisindeki erkeklerin, tıpkı  diğer sağ partilerdeki gibi, kadınların politikadaki yolunu tıkamaya çalıştıklarını savundu.

Beş yıl önce ölen Kürt Yazar Mahmut Baksi’nin yeğeni olan Nalin Baksi, bir süre önce de İsveç için en ideal yönetimin krallık olduğunu savunmuştu.

ERKEK EGEMEN

Nalin Pekgül, Radyo Ekot’un “Cumartesi Sohbetleri “ programında yaptığı konuşmada, sosyal demokrat partiye egemen olan tutucu bir grubun etkinliğini kırmak için kadınları ve parti içindeki  demokrat erkek politikacıları ortak  mücadeleye çağırdı.

Daha önce, Sosyal Demokrat Partisi içinde İngvar Karlsson’dan sonra Genel Başkanlığa getirilmesine kesin gözüyle  bakılan kadın milletvekillerinden Mona Sahlin’in  liderliği, kredi yolsuzluğu  yaptığı gerekçesiyle engellenmiş, yerine Göran Persson seçilmişti.

Göran Persson’dan sonra parti liderliği için en güçlü aday gözüyle bakılan Dışışleri Bakanı Anna Lindh ise 2003 yılında bir suikast sonucu  öldürülmüştü.

Eski Başbakan ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Göran Persson’un, mart ayında  yapılacak genel kurulda  liderliği bırakacağını açıklamasından  sonra, parti içinde genel başkanlık yarışı kızıştı.

Eski Bakanlardan kadın milletvekili Mona Sahlin’in adı yeniden en güçlü adaylar arasında geçiyor

İLGİLİ HABER: Kürt kızı, krallığı savundu

1139950cookie-check‘Sosyal demokrat erkekler kadın düşmanı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.