Sosyal Servis mağduru ailenin isyanı

Otistik ve konuşma engelli Efkan Güldibi’nin (16) ailesi oğullarından dolayı sosyal mağduru olduğu gerekçesiyle iki gözü iki çeşme çare arıyor. Efkan’ın annesi Asya Çoşkun, sosyal servisinin işlerini yapmadığından dolayı otistik oğullarının bir suçlu gibi hastanede bağlı olarak tutulduğunu söyledi.

Anne Çoşkun şunları söyledi:

“Banyo Efkan’a göre düzenlenmişti. 28 Mart’ta banyo pompası bozulmuştu. Belediyenin gönderdiği techizatcı sorunu çözmek için duvarı kırdı. Arkasından pompayı değiştirdiler ama sorunu bulamadıkları için öyle bırakıp gittiler. Bu arada mutfağın bütün elektrik sistemi kapatıldı. Şu anda banyo kırık halde ve elektrik de yok. Salondan usülsüz olmayan biçimde eklektirik çekildi. Üç aydır yetkililer sorunun fartındalar amka hiç bir şey yapmadılar. En sonunda duşun yenilenmesi gerektiği belirtildi.

“Efgan’ın sürekli banyo yapması gerekirken yapamadı” diyen anne Asya Çoşkun şöyle devam etti:

“Banyo onun için önemli bir aktiviteydi. Eve girmek istedi. 5 Nisan’da camdan atlayıp evden kaçmak istedi. Sosyal servisi aradık, polise yönlendirdi. Polis de kelepçe takıp hastaneye götürdü. Hastanede 6 saat beklenildi. Doktorlar evin uygun ve güvenli hale getirilme koşuluyla eve gönderdiler. Son üç aydır bahçeye çıkamaz oldu. Her çıktığında da kaçmaya çalışıyor. Bahçe duvarlarının güvenli hale getirilmesi için neredeyse bir yıldır sosyal servisle didişiyoruz. Geçen pazartesi kendi sağlık durumum iyi değil panik ataktan dolayı acil servistedim. Efkan da okuldan geldiğinde yine üstelik ayakkabısız kaçmaya çalışmış. 2 kilometre uzakta bulunup polis getirdi. Salı günü de camı zorlayıp açıldığını farkedince tekrar kaçmaya çalışmış. Bu kez de okuldan görevlilerin yardımıyla içeri alınmış. Polis ve ambulans hastaneye kaldırıldı. Şu anda üç gündür oğlumuz hastanede yatağa bağlı olarak bekletiliyor…”

Anne Çoşkun, “Yetkililerin duyarsızlığının faturasını oğlumuz çekiyor. Yetti artık! Oğlumuz bir otistik, suçlu değil. Bir anne olarak yapılanları kınıyor ve yetkilileri acele göreve davet ediyorum” dedi.

Gözü yaşlı anne “Evlerinin en kısa zamanda otistik hastaya uygun hale getirilmeli ve en kısa zamanda da uygun koşullarda ev sağlanmalı. Eğer bahçe, duvar ve banyo sorunları zamanında yapılsaydı, bunlar yaşanmazdı. Çok üzgünüm” diye devam etti.

______________

FOTOĞRAF. Otistik ve konuşma engelli Efkan Güldibi yardım eli bekliyor

2099580cookie-checkSosyal Servis mağduru ailenin isyanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.