Sosyal yardımda göçmenlere ayrımcılık

İtalya başbakanı Silvio Berlusoni’nin 2005’te bebek sahibi olacak ailelere gönderdiği ve her bir bebek için bin Euro tutarında ödeme yapılacağını açıkladığı 600 bin mektup ailelere ulaştı. Ancak geçtiğimiz yıl bebek sahibi olan göçmen vatandaşlara bonus ödenmediği, Berlusconi imzalı yardımın yalnızca İtalyan aileler ile sınırlandığı ortaya çıktı.

Bu ayrımcı politikayı eleştiren sendika temsilcileri ve merkez sol kanattaki partiler Berlusconi hükümetini ülkede yaşayan yabancılara karşı iki yüzlü bir politika yürütmekle suçladı. Dün gazeteci Bruno Vespa’nın yönettiği İtalia I’de yayımlanan Porta a Porta programına konuk loan başbakan yaşanan bonuş krizi konusunda suskun kalmayı tercih etti.

Muhalefet partilerinin temsilcileri önümüzdeki günlerde İtalya’da yaşayan ve çalışan göçmen vatandaşlarla birlikte başbakanlık konutu Palazzo Chigi önünde bu ayrımcı ve iki yüzlü politikayı protesto edeceklerini açıkladı.
I
İtalya’da 2005’te çocuk sahibi olan birçok anne gibi postaneye doğan bebeği için öngörüken bonusu almaya giden Filipin vatandaşı Joyce Ramiliano, beş aylık bebeği ile girdiği kuyrukta sözkonusu bonusun göçmen vatandaşlara ödenmeyeceğini öğrendi. 1992’den bu yana Roma’da oturan, Filipinlerde tip fakutesi mezunu olan ancak İtalya’da özel bir klinikte hemşire olarak, ayda 1.700 avo maaşla yaşamaya çalışan Joyce ve ailesi 600 avro kira ödedikten sonra geri kalan para ile ayın sonunu getremediğini anlattı ve gerçekten güç durumda olan ailelere hükümetin yardım eli uzatmak bir yana, bu aileleri aldattığını söyledi.

FOTOĞRAF: İtalya Başbakanı Silvio Berlusoni

1122960cookie-checkSosyal yardımda göçmenlere ayrımcılık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.