Sosyalist Ent.’den tepkilere tepki

CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, ”karikatür krizi” ile ilgili olarak Genel Başkan Deniz Baykal’ın Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu’ya devreye girmesi için çağrıda bulunduğu anımsatıldı. Açıklamada, Sosyalist Enternasyonal’in de konuyla ilgili bir deklarasyon yayınladığı bildirildi.

CHP’den yapılan açıklamaya göre, deklarasyonda, küreselleşme çağında, kültürler, dinler, ırklar arasındaki anlayışı ve işbirliğini geliştirmenin daha demokratik, barışçı ve insancıl bir dünya toplumu için vazgeçilmez bir koşul olduğu ifade edilerek, ”Avrupa’daki bazı gazetelerde yayımlanan ve Hazreti Muhammed’i küçümseyen resimler, kültürel kimliklerine bakılmaksızın, dünyada milyonlarca insanın duygu ve inançlarının aşağılanması, kişisel özgürlüklerin garantisi altında değerlendirilmemelidir.Özgürlüğümüzün tadını çıkarırken bir yandan da başkalarının kimliklerine saygı ve tolerans göstermek, yerel, bölgesel ve küresel politikalarımızın temeli olarak algılanmalıdır. Kültürel, etnik ve kimlik üzerine yapılan kavgalar ve çatışmalar her zaman en yıkıcı ve zararlı faktör olmuştur ve bundan en fazla zarar görenin masumlar olduğu ispatlanmıştır.

Bu karikatürlerin etrafında yaşanan kutuplaşmadan ve sonucunda yaşanan şiddet olaylarından endişe duyan Sosyalist Enternasyonal, siyasi, ekonomik veya dini çıkarlarını maskelemek veya haklı göstermek için şiddet, bölücülük ve güç kullanımı ile medeniyetler çatışması yaratmaya çalışanları reddeder” denildi.

FOTOĞRAF: Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu

1123250cookie-checkSosyalist Ent.’den tepkilere tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.