Sosyalist Ortega, ABD’ye karşın dönüyor

The Independent, ”İlk kez iktidara geldikleri 1984 yılından 22 yıl sonra Sandinistalar ve liderleri Daniel Ortega yeniden iktidara doğru ilerliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin yoğun müdahalesine karşın 60 yaşındaki Ortega, kamuoyu yoklamalarına göre, Washington’un desteklediği en yakın rakibini 10 puan önünde” değerlendirmesini yaptı.

”Ortega, ‘Artık zaman değişti. Savaşın sona ermesinden bu yana 16 yıl geçti. Tanrıdan, bizlere siyasi farklılıklar olmadan barış içinde yönetme şansı vermesini diliyorum’ diyor” diye yazan gazete, Washington’un Nikaragu’da müdahalesinin geçmişini de şöyle özetledi:

”Amerika Birleşik Devletleri’nin Nikaragua’da uzun ve kanlı bir tarihi var. 1980’lerde Ronald Reagan yönetimi Sandinista yönetimine karşı zalim bir savaş başlatan Contra gerillalarına 300 milyon dolar değerinde silah desteğinde bulunmuş, savaştan 30 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Ronald Reagan, Sandinistaların 1984’te yönetime gelmesi ardından, Nikaragua’yı yakın bir tehlike olarak nitelemişti.”

1139770cookie-checkSosyalist Ortega, ABD’ye karşın dönüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.