Soyer, İngiliz yatırımcıları davet edecek

İngiltere’yi 15 – 21 Kasım arasında resmi olarak ziyaret edecek olan KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’İ yoğun bir program bekliyor.


KKTC Temsilciliği’nden edinilen bilgiye göre konuk başbakan 16 Kasım günü halka açık bir sohbet toplantısında Kıbrıslı Türkler’in sorunlarını dinleyecek, 17 Kasım günü The Financial Times’ın da aralarında bulunduğu bazı basın kuruluşlarına röportaj verecek. Aynı gece 15 Kasım KKTC’nin 23’ncü kuruluş yılı kutlaması için düzenlenen resepsiyona katılacak.


19 Kasım pazar günü de yabancı yatırımcılarla Churchill Hotel’de yemekte biraraya gelecek olan Başbakan, KKTC’nin ekonomisini ve yatırımdaki rekabet üstünlüklerini anlatacak.


20 Kasım günü aynı hotelde yabancı gazetecilerle yemek yiyecek başbakan ertesi günü KKTC’ye dönecek.


BAŞBAKAN’IN GEZİSİNE TEPKİ


Başbakan’ın lideri olduğu olduğu Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Londra’daki dayanışma derneği de 19 Kasım günü bir dayanışma balosu düzenliyor.


UBP’nin Londra’daki dayanışma derneği ise Kıbrıslı Türkler’e çağrıda bulunarak Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu dışındaki Başbakan’ın programının protesto edilmesini istedi.



Mehmet Bayramoğlu, Başbakanın gezisini protesto edilmesini istedi


Londra UBP Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bayramoğlu, “KKTC ve Birleşik Kıbrıs arasındaki tercih hakkınızı kullanın” başlığıyla yayınladığı bildiride protesto gerekçesini şöyle açıkladı:


“KKTC’de son dönemlerde yaşanan ‘siyasi irade hırsızlığı’ nedeniyle hükümet bozuldu, halk iradesine sahip olmayan bir hükümetin işbaşına geldi. Bu anlamda UBP ve DP olarak, bu siyasi ahlaksızlığı protesto etmek için Meclisimizi boykot kararı aldık. Bu boykotu KKTC’de halkın iradesinin yeniden sağlanması için yapılacak bir erken seçime kadar artarak sürdüreceğiz…”


RAUF DENKTAŞ DA KARŞI ATAKTA


İngiltere’de 21 Kıbrıslı Türk derneğini çatısında toplayan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi de ilk kez KKTC Haftası düzenliyor.


Muhafazakar bir politik çizgideki Konsey’den yapılan açıklamada 15-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak KKTC Haftası’nın bu yıl ki onur konuğu Rauf Denktaş olacak. 17 Kasım Cuma günü Stansted Havalimanı’ndan karşılanacak olan Rauf Denktaş’ın aynı gece Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na da katılması bekleniyor. Denktaş Londra’daki bazı Türrk okullarını da gezecek.


KKTC’NİN KURULUŞU İNGİLTERE’DE DE KUTLANACAK


Kıbrıslı Türkler adanın kuzeyinde 15 Kasım 1983’te kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 23’ncü yılını kutlayacak. KKTC nüfusuna yakın Kıbrıslı Türk’ün yaşadığı bilinen İngiltere’de de Kıbrıslı Türkler her yıl olduğu gibi cumhuriyetlerini kutlayacak.


15 Kasım’ı takip eden hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılacak. Kıbrıslı Türk öğrenciler ve sivil toplum örgütleri KKTC Londra Temsilciliği’ni ziyaret edecek. Haftasonu Türk okullarında günün önemi anlatılacak ve 17 Kasım gecesi de Temsilicilik, Başbakan’ın da katılacağı bir resepsiyon düzenleyecek… KKTC’yi tek tanıyan ülke Türkiye’nin Londra Büyükelçisi ve Londra Başkonsolos’u KKTC Londra temsilcisini kutlayacak…


FOTOĞRAF: Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve Londra CTP Dayanışma Derneği Başkanı İlker Kılıç ile… 



 

796450cookie-checkSoyer, İngiliz yatırımcıları davet edecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.