‘Soykırım yoktur’ deyince istifa ettirildi

1 Ekim genel seçiminde seçmenlerden oy isterken, dağıttığı el ilanlarında “Ermeni Soykırımının Kabul Edilmesini İstemiyorsanız, Oylar ÖVP’ye” diye seçim çalışmaları yapan Viyana Favoriten semt Belediyesi Mecis Üyesi Mustafa İşçel’in baskılar sonucunda istifa ettirildiği bildirildi.

Avusturya’da Türkçe yayınlanan aylık Ajans gazetesinin haberine göre Mustafa İçşel’e çalışmalarından dolatı partisinden de destek gelmediği gibi, ÖVP Genel Sekreteri Norbert Walter’in de İşçel’in yapmış olduğu açıklamalardan dolayı kendisine şiddetli tepki gösterildiği yazıldı.

İşçel’in seçim çalışmasında kullanmış olduğu çağrıyı, Avusturya’da ilk tartışma konusu yapan ve İşçel’in partiden ve meclis üyeliğinden atılmasını isteyen FPÖ’nün ırkçı lideri Heinz Christian Strache. Türk, Türkiye, Müslüman ve yabancı düşmanlığı ile tanınıyor…

Bu konuyla ilgili haberi Açık Gazete’de 27 Ekim tarihinde “Irkçı liderin ‘Ermeni Tasarısı’ rededildi”  haberi ile duyurmuştuk.


Strache’nin tepkisi daha sonra Avusturya’da Ermeni lobisinin dikkatini çekti. Mustafa İşçel Ermeni lobisinden tehditler aldığını açıklarken, Tehdit Altındaki Haklar Topluluğu da İşçel aleyhinde Avusturya Halk Partisi’ne mektuplar yazarak, İşçel’in görevden alınması gerektiğini mektuplarıyla dile getirdi.

Ajans gazetesinin Kasım/2006 sayısında Mustafa İşçel tehditlere ve baskılara dayanamayarak istifa etmek zorunda bırakıldığını duyurdu.

İşçel’in istifa ettirilmesi,  Viyana’da Türkçe yayınlanan gazetelerde geniş yankı bulurken, Türk derneklerinden herhangi bir tepki gelmemiştir.


 

1140970cookie-check‘Soykırım yoktur’ deyince istifa ettirildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.