Soysal, Dink komisyonundan istifa etti

CHP’li Soysal, İnsan Haklarını İnceleme komisyonu üyeleri CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi.


1 Ekim 2007 tarihinde kurulan Hrant Dink cinayeti alt komisyonun, kurulduktan sonra 3 ay boyunca hiçbir çalışma yapmadığını ve toplanmadığını öne süren Soysal, bu konudaki rahatsızlıklarını Komisyon Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan’a iletmesine rağmen, komisyon ancak 3-4 Ocakta İstanbul’daki görüşmeleriyle çalışmaya başlayabildiğini söyledi.


Soysal, cinayetle ilgili olarak dinlenilmesine karar verilen bazı kişilerin de Ankara’da dinlendiğini belirterek, “Bu süreç, aslında baştan itibaren bu alt komisyonun göstermelik bir komisyon olduğunu ortaya koyuyor” dedi.


Ankara’da 26-27-28 Şubatta dinlenilen kişilerin ifade tutanaklarının komisyon üyelerine dağıtılmadığını dile getiren Soysal, tutanakları istemesine rağmen verilmediğini ifade etti. Çetin Soysal, dinlenilen kişilerle ilgili komisyonca açıklama yapılması önerisinin de kabul edilmediğini kaydetti.


CHP’li Soysal, şunları söyledi:


“Komisyon, adına ve incelediği konunun ağırlığına ve ciddiyetine uygun davranmamıştır. Komisyonun kuruluşundan itibaren, olayın ciddiyet ve önemiyle kesinlikle bağdaşmayan yaklaşımlar sergilenmiştir. Bu komisyon işlevini yitirmiştir.”


“Neden komisyonun çalışmaları apar topar bitirilmiştir?” diye soran Soysal, “Karanlığı sorgulamak, gerçekleri bulmak ve bir daha böyle ölümler yaşamamak için kurulan bu komisyon, sorguladığı derin karanlığın gölgesinde kalmıştır” dedi.


CHP’li Ahmet Ersin de “Sudan sebeplerle alt komisyon çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Sanıyorum birileri bunların kulağını çekti. Ya da içine girdikleri sorunun üzerlerine kalacağını ve altından kalkamayacakları kadar ağır bir yükün altına girdiklerini düşünerek bu çalışmaları sona erdirdiler” diye konuştu. 

1056980cookie-checkSoysal, Dink komisyonundan istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.