İsrail dost kaybediyor

The Independent gazetesi, Türkiye ile İsrail arasında, İsrail askerlerini savaş suçları işlerken gösteren sahneler içeren bir Türk televizyon dizisi yüzünden çıkan son diplomatik krizi yorumsuz olarak aktardı.

Haberde İsrail’in geçen yılki Gazze operasyonundan bu yana, eski iki müttefikin ilişkilerinin çeşitli vesilelerle aşırı gerildiği belirtilerek, Başbakan Erdoğan’ın İsviçre’de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’le tartışması ve son olarak bu hafta yapılması planlanan NATO hava tatbikatının yine bu gerginlik nedeniyle iptal edilmesi hatırlattı.

BROWN’UN YANITI

Öte yandan The Times gazetesi, manşetinde, BM’nin Ortadoğu barış planının tehlikede olduğunu yazdı.

Habere göre, İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri BM’deki kritik bir oylamada İsrail’i desteklemeyeceği anlaşılınca ortalık karıştı.

Öfkeli İsrail, Gazze’de geçen yılın sonunda yürüttüğü operasyonu kınayan raporun Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nde bugün yapılacak oylamada onaylanması halinde barış görüşmelerinden çekileceğini bildirdi.

Bugünkü oylamada İngiltere’nin çekimser kalmasının beklendiğini bildiren Times, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun önceki gece İngiltere Başbakanı Gordon Brown’u bizzat telefonla arayarak, rapora karşı çıkmasını istediğini, Brown’un ise cevaben “İsrail kendisi soruşturma açsaydı şimdi bu şekilde eleştirilerle karşı karşıya kalmazdı” dediğini yazdı.

1497050cookie-checkİsrail dost kaybediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.