İsrail: Lübnan’a saldırının sınırı yok

Olmert, son günlerde füzelerin hedefi olan Hayfa kentine yaptığı sürpriz ziyaret sırasında kuzey bölgesinin belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, Lübnan’a düzenlenen saldırılarda zaman sınırlaması olmadığını söyledi.

İsrail askerleri serbest bırakılıncaya ve Hizbullah örgütünün silahsızlanmasını ve Lübnan ordusunun İsrail sınırına mevzilenmesini öngören BM’nin 1559 sayılı kararı Beyrut yönetimince uygulanıncaya kadar Lübnan’a yönelik saldırıların devam edeceğini kaydeden Olmert, “Ne kadar zaman alırsa, o kadar sürecek. İsrail devletini dizleri üzerine çökertmenin imkansız olduğunu göstereceğiz” dedi.


ÖLDÜRÜLEN LÜBNANLI SAYISI 230’A YÜKSELDİ

Lübnan’a başlattığı saldırılarda şu ana kadar yaklaşık 230 Lübnanlı yaşamını yitirdi.

Lübnan’ın askeri birimlerini, yolları, limanları, havaalanlarını ve bazı yerleşim birimlerindeki hedefleri vuran İsrail hava saldırılarında ölenlerin 26’sını asker, kalanları da siviller oluşturuyor.

İsrail’in, Gazze Şeridi ile Batı Şeria’da düzenlediği baskınlar sırasında çıkan çatışmalarda 9 kişi öldü.

İsrail’in, askerinin kaçırılmasıyla birlikte 3 hafta önce başlattığı saldırılara, bugün Gazze Şeridi’ndeki bir mülteci kampına tanklarla girerek devam ettiği, bölgede çıkan çatışmada, silahlı 4 Filistinli ile 2 sivilin öldüğü bildirildi.

Maghazi mülteci kampına şafak vakti giren İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çatışma çıktığı, öldürülen silahlı Filistinlilerden üçünün Hamas, birinin El Fetih üyesi olduğu öğrenildi.

Çatışmalarda en az 10’u çocuk, 45 Filistinlinin de yaralandığı kaydedildi. Ölü sayısı daha önce 3 olarak verilmişti.

İsrail’in, Filistin yönetimine ait binaları, köprüleri, yolları ve elektrik santrallerini de hedef aldığı saldırılarda 100 kadar Filistinli öldürüldü.

İsrail ordusunun, Batı Şeria’daki Nablus kentinde düzenlediği operasyon sırasında da 3 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.

Filistinli yetkililer, ölümlerin, Filistin cezaevinde militanlar ile İsrail askerleri arasındaki çatışma sırasında olduğunu söylediler.

İSLAMİ CİHAD: “İSRAİL’E KATYUŞA FÜZESİ ATTIK”

Filistin topraklarındaki İslami Cihad örgütünün silahlı kanadı Kudüs Tugayları, Gazze Şeridi’nden İsrail’in güneyine Katyuşa tipi bir roket attığını bildirdi.

İsrail ordusu, roketin güneydeki Sderot kentine düştüğünü doğruladı, can ve mal kaybına yol açmadığını bildirdi.

İSRAİL’İN BOMBADIMANINDA TÜRK TIR’I DA VURULDU

İsrail’in Lübnan’a dün düzenlediği hava saldırısında Bekaa Vadisinde hedef alınan TIR’lardan birinin Türk TIR’ı olduğu, şoförü Musa Sevim’in kaçarak kurtulduğu öğrenildi.

Musa Sevim, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından, Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği aracılığıyla Türkiye’ye gönderildi.

TÜRKİYE’DEN İNSANİ YARDIM

Türkiye, Filistin’e insani yardım kapsamında 10 bin ton ekmeklik unun ilk partisini teşkil eden 630 ton unu 35 TIR’la yola çıkardı.

Söz konusu insani yardımın toplam 84 TIR ile nakledilecek 1500 tonunun Türkiye’den karayolu, geri kalan 8500 tonunun ise gelecek haftalarda 3 parti halinde Mersin’den deniz yoluyla İsrail’in Ashdod Limanı üzerinden Filistin’e ulaştırılması planlanıyor.

Karayoluyla nakledilecek unun geri kalan 870 tonu 26 Temmuz ve 2 Ağustos 2006’ta gönderilecek.

KARİKATÜR: Kamil Yavuz

 


 

1132470cookie-checkİsrail: Lübnan’a saldırının sınırı yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.