‘İsrail Lübnan’a yine saldıracak’

John Keegan ”Orta Doğu’da yakında yeni bir savaş olacak. Bu savaş yine İsrail ordusu ile Hizbullah güçleri arasında yaşanacak. Çatışma kaçınılmaz” değerlendirmesini yaptı.

”İsrail, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinde mevzilerini güçlendirmesi ve Gazze’de füze stokları yaratmasının tahammül edilemez boyutlara ulaştığına inandığında saldırıya geçecek” diyen The Daily Telegraph yazarı; yaz aylarındaki çatışma ardından ilan edilen ateşkesin uluslararası basının taraflı ve yanlış haberciliği nedeniyle, sonunda İsrail ordusunun yenilgisi olarak yansıtıldığını iddia ederken; ”Kesinlikle İsraillilere bir darbeydi, ama ordunun Arap düşmanlarına karşı üstünlüğünü kaybettiği doğru değil” yorumunu yaptı..

John Keegan, İsrail’in düzenleyeceğini öne sürdüğü yeni saldırıların ardından ortaya çıkacak belirsizliği ise şöyle özetledi:

”Buradaki büyük soru; İsrail’in Lübnan’ın güneyine dönüşünün Lübnan’ın Arap hamisi Suriye’yle bir savaşı kışkırtıp kışkırtmayacağı. Bunun yanıtı, muhtemelen evet. Çatışmaların bu şekilde genişlemesi ise, İsrail ve Suriye’yi İran’ın Akdeniz kıyısındaki ileri cephesi olarak gören ABD tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.”

1139790cookie-check‘İsrail Lübnan’a yine saldıracak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.