İsrail protesto edildi

Abdi İpekçi Parkı’ndaki mitinge, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Ankara 78’liler Derneği, Demokratik Toplum Partisi (DTP), 68’liler Birliği, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Tüm-Bel-Sen 2 numaralı Şube üyeleri katıldı.


Miting alanına, güvenlik güçlerinin yaptığı aramanın ardından alınan ve İsrail ve ABD aleyhine pankartlar taşıyan katılımcılar, DTP üyelerinin alana girişi sırasında Kürtçe sloganlar attı.


EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, mitingde yaptığı konuşmada, bugün Türkiye’nin 5 şehrinde yapılan “ABD-İsrail Zulmüne Son, Filistin Halkı Ağlamasın” mitinglerinin, emperyalizme karşı önemli bir dik duruş olduğunu söyledi.


Filistin’de ve Lübnan’da hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun çocuk ve kadın olduğunu belirten Varlı, “İsrail terörizmle mücadele ettiğini söylüyor. Oysa Filistinliler işgale karşı kendi topraklarını savunuyor. Bunun neresi terörizm” diye konuştu.


“ABD ve İngiltere’nin İsrail’i onayladığını, bölgedeki Arap yönetimlerinin ise olanlar karşısında sessiz kaldığını” ifade eden Varlı, işçiler ve emekçiler olarak Filistin halkının yanında olduklarını kaydetti.


MAZLUMDER Genel Başkanı Ayhan Bilgen ise Ortadoğu’daki sorunun doğru tanımlanması gerektiğini belirterek, “Ortada Filistin-İsrail ya da Hizbullah-İsrail çatışması değil, tek taraflı işgal var” dedi.


Bölgedeki asıl sorununun, “kendi halklarıyla kavgalı rejimler olduğunu” ileri süren Bilgen, “Baskıcı şeyhler ve krallıklarla hesaplaşılmadıkça Ortadoğu’da barış, hiçbir zaman tesis edilemez” diye konuştu.

1032170cookie-checkİsrail protesto edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.