İsrail sanık sandalyesine oturabilir

Gazze’de savaş suçu işlediği gerekçesiyle İsrail hakkında soruşturma başlatılabilir.

Ocampo, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği, bin 300 kişinin öldüğü saldırılardan sonra, savaş suçu işlediği gerekçesiyle İsrail hakkında soruşturma başlatılması konusunu değerlendirdiklerini açıkladı.

Moreno Ocampo, UCM’nin Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir hakkında insanlığa karşı suç işlemekten hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarmasından birkaç gün sonra, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Perfil gazetesi için verdiği demeçte, “Bu konuyu değerlendiriyoruz, inceleme aşamasındayız.

Soruşturma başlatıp başlatmama konusunda bir karar vermedim ama bunu yapabilirim” ifadesini kullandı.

Luis Moreno Ocampo, Filistin Yönetimi’nin Adalet Bakanı Ali Hasan tarafından Ocakta UCM’ye yapılan başvuruyu incelediklerini de kaydetti ve “Hasan büroma geldi ve Gazze’de işlenen suçları soruşturmanın önemli olduğunu söyledi” dedi.

ARAP BİRLİĞİ’NDEN BELGELERİ BEKLİYORUZ

Arap Birliği ve Uluslararası Af Örgütü’nden bu konuya ilişkin belgeleri beklediğini de belirten Moreno Ocampo, Filistin Yönetimi’nin şikayetini temel alarak soruşturmalara başlama olasılığını değerlendirdiğini sözlerine ekledi.

Filistin Yönetimi’nin şikayetinin temel alınması tarihi bir olay, çünkü bugüne kadar Filistin uluslararası toplum tarafından bağımsız bir devlet olarak kabul edilmemişti.

1190670cookie-checkİsrail sanık sandalyesine oturabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.