İsrail Savunma Bakanı Ankara’da

Gönül, son zamanlarda Güneydoğu’da ve sınır ötesi harekatta İsrail insansız hava araçlarıyla elde edilen bilgilerin de fevkalade faydalı olduğunu belirtti.


İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ü ziyaret etti. Vecdi Gönül, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki ülke arasında savunma sanayi alanında çok önemli işbirliğinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, bunların en önemlilerinin, F-4 ve F-5 uçakları ile M-60 tanklarının modernizasyonu ve ”MALE” tipi insansız hava aracı olduğunu kaydetti. Gönül, şöyle konuştu:


”İsrail’in özellikle savunma sanayi alanında Türkiye’ye gösterdiği ilgi ve teknoloji transferinde herhangi bir sınır koymadan Türkiye’nin savunma sanayi alanında teknolojik ilerlemesine verdiği katkıdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca son zamanlarda Güneydoğu’da ve sınır ötesi harekatta Amerika’nın verdiği bilgi ve enformasyon yanında, İsrail insansız hava araçlarıyla elde edilen bilgiler de fevkalade faydalı olmuştur. Bu cihazları, yer ekipmanlarını ve takımlarını Türkiye’ye göndermiş olmalarından dolayı Sayın Bakan’a teşekkür ediyorum.”


“TÜRİYE BÖLGE İÇİN İSTİKRAR KAYNAĞI”


İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da, Türkiye’yi, Avrupa ile Orta Doğu arasında köprü olarak gördüklerini belirterek, tarihleri boyunca Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiklerini ifade etti.


Türkiye’nin bölgenin istikrarına yönelik katkılarına minnettar olduklarını kaydeden Barak, Afganistan, Irak, Hizbullah, Lübnan meseleleri gibi birçok sorunla kuşatılmış bir bölgede Türkiye’nin bir ”istikrar kaynağı” olduğunu ifade etti.


ERDOĞAN, BARAK’I KABUL ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Ehud Barak’ı kabul etti.


Başbakanlık Merkez Bina’da basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü.

1055200cookie-checkİsrail Savunma Bakanı Ankara’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.