‘İsrail seminerini iptal et’ çağrısı

Geçen hafta da Kanada’da Kamu Çalışanları Sendikasına (CUPE) bağlı üniversite çalışanları, İsrail’in akademik alanda boykot edilmesi yönünde karar almıştı.

400’ü aşkın akademisyen, bilim adamı, siyasetçi ve sivil toplum örgütü mensubu, Bilim müzesi yönetimine mektup göndererek, yönetimden, İsrail’in yakın zamanda Gazze’ye yönelik bombardımanları gibi saldırgan tutumlarını çalışmalarıyla destekleyen İsrail üniversitelerine kapılarını kapatmasını istedi.

İsrail üniversitelerinin İsrail hükümetinin saldırgan tutumunu desteklediği, bilimsel çalışma ve araştırmalarıyla bu siyasete destek verdiği belirtilen mektupta, 5 martta yapılması planlanan seminerin iptal edilmemesi halinde toplantılara temsilci gönderilmeyeceği kaydedildi.

Müze yönetiminin İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü işgal, yürüttüğü siyaset ve Gazze’de yıkıma sebep olan silahlarını desteklemekle suçlandığı mektupta, imzaları bulunanların büyük bölümünün 2002 yılında İsrail’e karşı akademik boykot çağrısı yapan grubun da içinde bulunduğu hatırlatıldı.

Bu arada semineri düzenleyecek olan İngiltere Siyonist Federasyonu, toplantının “eğitim amaçlı” olduğunu bildirdi. Federasyonun Başkanı Andrew Balcombe, seminerin tümüyle eğitim amaçlı olduğunu ve siyasi nitelik taşımadığını belirtti.

Seminerin iptalini isteyen grupta 40 profesör ve Avam Kamarası’nın eski Bilim Komisyonu başkanı milletvekili Ian Gibson da bulunuyor.

Mektubun yazılmasına Filistin Üniversiteleri adlı sivil toplum kuruluşu öncülük etti.

İLGİLİ HABER: Kanada’dan İsrail’e boykot

1189870cookie-check‘İsrail seminerini iptal et’ çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.