İsrail timleri Gazze’ye girdi…

Saat 01.00’den sonra tanklar ve buldozerler eşliğinde giriş yapan özel timlere, havadan Apachi helikopterleri ve F-16’lar da destek verdi. Özel timler Gazze Şeridi’nin kuzeyinden 2-3 kilometre kadar içeriye, Beyt Lahya yakınlarındaki tepelere kadar kadar ulaşırken; operasyonun, İsrail ordusunun hazırlandığı geniş çaplı kara operasyonu mu, yoksa daha sınırlı bir harekat mı olduğu henüz bilinmiyor.

Özel timlerin, Gazze Şeridi’ni kuzeyden güneye kesen Selahaddin caddesine kadar, tanklarla ilerledikleri bildirildi. Kuzey bölgesindeki görgü tanıkları da askerlerin Beyt Lahya yakınlarına kadar geldiklerini doğruladı.

”ÖLÜ SAYISI 21”

Operasyonda 5 İsrail askerinin yaralandığı, bunlardan ikisinin durumunun ciddi olduğu, diğerlerinin ise hafif yaralar aldığı bildirildi.

Gazze’de Hamas’ın El Aksa radyosu ise İzzeddin El Kassam Tugaylarının 3 İsrail askerini öldürdüğünü, bir buldozeri de havaya uçurduğunu öne sürdü.

İsrail’in operasyonunda Gazze Şeridi’nde ölenler arasında 3 çocuk da bulunuyor.
Ölenlerden bazılarının kimliklerinin belirlenmesinde güçlük çekildiğini belirten hastane kaynakları, hastanelere şimdiye kadar, biri yeni doğmuş bebek, 45’ten fazla yaralı getirildiğini, bunlardan bazılarının durumlarının çok ağır olduğu kaydetti. Son 4 günde yaralananların sayısının ise 180’den fazla olduğu öğrenildi.

Hastanelere 2 kadının cesetlerinin de getirildiğini ifade eden hastane kaynakları, ölenler arasında Hamas’ın İzzeddin El Kassam Tugaylarının 27 yaşındaki saha komutanı İyad El-Aşram ile bir başka saha komutanı ve patlayıcı uzmanı Abdulhamid Hamada’nın da bulunduğunu bildirdi. İslami Cihad’ın Saraya El Kuds Tugayları’nın Muslih Abdullah adlı bir militanın da operasyonda öldüğü belirtildi.

Beyt Hanun, Cebaliye ve Beyt Lanya’da ailelerin çoğu çocuklarını okullara göndermekten kaçındı. Cebaliye’de dükkanların çoğu kepenklerini kapattı. Açık bulunan tek tük marketlerin ise kepenklerini yarı açık tuttuğu belirtiliyor.
 

1167640cookie-checkİsrail timleri Gazze’ye girdi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.