İsrail: Yeniden saldırabiliriz…

Livni, Alman “Die Zeit” adlı haftalık gazeteye yaptığı açıklamada, “İsrail, Lübnan’ın normal ve bağımsız bir ülke haline gelmesi için yardımcı olacak. Bu iyimser seçenek. Diğer seçenek ise: Eğer bir değişiklik olmazsa yeniden saldırırız” dedi.

Hizbullah örgütünün şimdiye kadar ateşkese uyduğunu belirten Livni, Hizbullah’ın yakın zamanda yeniden İsrail’e saldırmaya cesaret edemeyeceğini, ancak bu örgütün Lübnan ve tüm uluslararası camia için tehdit oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Uluslararası barış gücüne de İsrail’i savunmak için ihtiyaçları olmadığını ifade eden Livni, ancak Lübnan’ın askerlerini ülkenin güneyine konuşlandırmasına ve silah ambargosuna uyulmasının kontrol edebilmesine yardımcı olmak amacıyla bu güçle işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Livni, “İsrail kendini savunmuş ve uluslararası camia tarafından desteklenmiştir. Ancak dünya, teröristlerin sivillerin arasına gizlenmeleri durumunda kurbanlar arasında sivillerin de olabileceğini anlamalı” diye konuştu.

Berlin’e yaptığı ziyaret sırasında uluslararası güç için Almanya’dan asker talebinde bulunmadığını ve Hizbullah’la karşılıklı esir değişimi konusunda Almanya’nın arabuluculuk yapmasını da istemediğini belirten Livni, Alman askerlerini gönderme kararının sadece Alman hükümetine ait olduğunu sözlerine ekledi.

 

1135530cookie-checkİsrail: Yeniden saldırabiliriz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.