İsrail’e 'eski ajan' kadın başbakan geliyor

Kadima Partisi, yolsuzluk davaları yüzünden görevinden ayrılacak Başbakan Ehud Olmert’in yerine, parti kurultayında yeni bir başbakan seçecek.

Yedioht Ahronot ve Maariv gazetelerinin yaptığı kamuoyu yoklamalarına göre, Kadima Partisi’nin 17 Eylülde yapılacak kurultayına az bir süre kala Livni, başlıca rakibi Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz’ın 15 ila 18 puan önünde görünüyor.

Avukat olan ve eskiden istihbarat servisi Mossad’da da görev yapan Livni, İsrail-Filistin barış müzakerelerinde baş müzakereci konumunda bulunuyor.

Seçilmesi halinde Livni, "Demir Leydi" lakaplı Golda Meir’den sonra İsrail’in ikinci kadın başbakanı olacak.

"ESKİ BİR MOSSAD'CI"

Sunday Times'a göre; Livni 1980'lerin başında Mossad'ın Avrupa'da terörist olarak gördükleri Filistinli izleme ve öldürme operasyonlarında görev aldı.

Gazete, Livni'nin o zamanki meslekdaşlarına dayandırdığını haberde, 21 Ağustos 1983'te Filistin Kurtuluş Örgütü'nün üst düzey isimlerinden Mamun Meraiş'in Atina'da bir Mossad timi tarafından öldürüldüğü sırada aktif hizmette olduğunu yazdı.

Livni'nin suikastte doğrudan görev almadığını ve Mossad'daki görevinin hala gizli olduğunu belirten gazete, bu olaydan kısa bir süre sonra da Livni'nin iş stresi gerekçe göstererek istifa ettiğini ve hukuk tahsilini tamamlamak üzere ülkesi İsrail'e geri döndüğünü belirtti.

The Observer da Tzipi Livni'ye "İsrail'in geleceğinin koruyucusu" başlıklı bir tam sayfalık yazıyla tanıttı…

Gazeteye göre "geniş kesimlerin saygısını kazanmış bir kişi olan İsrail Dışişleri Bakanı, Olmert'in yerini alma yarışında favori".

Gazete başbakan olursa Livni'nin "uzun süre uğraş verdiği Filistin-İsrail sorununu çözme fırsatını sonunda elde edeceği" kanısında.

FOTOĞRAF: Dışişleri Bakanı Tzipi Livni

1178280cookie-checkİsrail’e 'eski ajan' kadın başbakan geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.