Sırp cani ve korkak Hollandalı

Kıbrıs’ta ne zaman birileri ‘bizim Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ihtiyacımız yok AB bizi korur’ dese aklıma Srebrenica geliyor. Sırp Faşistleri’nin bir yaz günü, 11 Temmuz 1995 tarihinde, 8000 müslüman Bosnalı delikanlı ve erkeği katletmelerini nasıl unutabilirim. Srebrenica benim bir gün Avrupa Parlamentosu milletvekili olarak ‘Savaşa evet!’ oyu kullanmama neden olan o Bosna kenti. Srebrenica’da olanları unutmadım ve günü geldiğinde parlamentoda ‘Sırp Faşizmine Karşı Demokratik Ülkelerin Ordularının Müdahalesine EVET’ oyu kullanırken henüz 8000 insanımızın toplu mezarları bulunmamıştı. Lanet olsun Bosna Savaşı’nda 100.000 Bosnalı’yı katleden ‘Sırp Faşistlerine’ demek yetmiyor. Gerektiğinde faşizme karşı savaşmak ve hesap sormak ‘bir olmazsa olmaz’.

Biliyorum katledilenler geri gelmeyecek ama o ‘aşağılık cani Ratko Mladic’ daha net yazmam gerekirse o ünlü ‘Faşist Komutan’ yakalandığında çok sevindim. EOKA’dan hiç bir farkı olmayan Sırp Milisleri ile Balkanları kana bulayan bu ‘yaratık’ geç de ola hesap verecek. Kıbrıs’ta ‘bizi Türk Askerinin korumasına ihtiyacımız yok, AB var ya!’ diyenler Bosna Savaşı’ndan ders çıkarmalılar.

Srebrenica’da AB ülkesi bir ülkenin askerleri vardı. ‘Hollandalı askerler Sırp Zulmünden bizi koruyacak’ diye düşünmekteydi Bosnalılar. Slobodan Milosevic isimli bir ‘Hitler’e özenen’ bir Sırp Faşist liderin emrindeki başkomutan Ratko Mladic’in 11 Temmuz 1995 tarihinde sardığı Srebrenica önünde uniformalı katillerine hitaben ‘Bugün 11 Temmuz 1995, burdayız. Büyük Sırp Bayramımızın arifesinde Sırp Halkına bu kenti hediye edeceğiz. Nihayet Osmanlı Barbaralarına karşı direnişi başlattığımız bu topraklarda Türklerden öcümüzü alacağız.’ dediğini henüz bilmiyorlardı. Binlerce Bosnalı, çoluk çocuk, kadın, erkek, yaşlı genç Srebrenica’ya sığınmışlardı. AB üyesi ülke Hollanda’nın mavi miğferli askerleri onları korusun diye görevlendirilmişlerdi. ‘Sırplara karşı AB’ diye düşünmek Bosnalılara güven veriyordu.Bilmedikleri bir gerçek vardı. İnsan demeye dilimin varmadığı Ratko Mladiç isimli yaratık Bosnalılardan nefret ediyordu. Çünkü onlar Osmanlılar döneminde İslam Dini’ni seçmişlerdi. Ortodoks Mladic canisi için bu onların katledilmesi için yeterli bir nedendi!

Srebrenica’yı kuşattı. Her şey 72 saat içinde oldu!

Askerlik adına utanç verici bir olayın yaşanacağını bilmiyordu Bosnalılar. Hollandalı askerlerin başında maalesef Thom Karremans adında bir ‘zavallı’ korkak komutan vardı. Onurlu tüm asker ve komutanların canlarını vereceği bu göreve yakışmayan ve ‘Sırpların onu öldüreceğinden korkan bir asker’ binlerce Bosnalıyı korumakla görevliydi. Bosnalılar 11 Temmuz 1995’i unutmayacaklar. Biz de unutmamalıyız.
O gün korkak sefil bir Hollandalı komutan Sırp canilere teslim oldu. Hatta dünya televizyonlarında Thom Karremans adlı komutan onurlu askerler için utanç verici bir şekilde Sırp katil Mladic ile kadeh tokuşturmaktaydı. 8000 delikanlı ve erkek Bosnalı kadınla ve çocuklar arasından çıkarıldı ve esir kampında toplandı. Bu vahşeti dünya en son ‘Hitler Dönemi’nde toplama kamplarında’ yaşamıştı. 8000 Bosnalı oğul, amca, baba, dayı, nişanlı, koca, ağabey ve dede katledildiler. Suçları müslüman olmaktı. Bosnalıydılar ama Türk olarak öldürüldüler.

Oğullarını, babalarını, kocalarını, nişanlılarını alanları unutmadı ve affetmedi Bosnalı kadınlar! Biz de unutmamalı ve affetmemeliyiz bu canileri! Ratko Mladic saklandığı ‘fare deliğinde’ yakalandı. Sorgusunda ‘altına yapmış’. Şimdi hesap verecek. Bulunduğumuz coğrafyada yabancı değil Mladic gibi caniler. Sampson’lar ve Grivas’lar da onun yaptıklarını hedefleyip yapamadılar. Çünkü Kıbrıslı Türkleri Hollandalı askerler değil TSK korudu. İşte böyle! Ratko Mladic yakalandığında Srebrenica’da yaşananlardan sonra ‘Kıbrıs’ı Türk Askeri olmaksızın’ düşünmek mümkün değil dersem sanırım beni en iyi Bosnalılar anlar!

1617860cookie-checkSırp cani ve korkak Hollandalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.