ÖSS ve YDS başvuruları yarın

Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olan öğrenciler okullarının bağlı olduğu başvuru merkezinden, mezun durumdaki adaylar ise diledikleri başvuru merkezlerinden, içinde 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formu da bulunan ”2008-ÖSYS Kılavuzunu” 2 YTL karşılığında edinebilecek. Adayların sınava başvurmak için başvuru merkezlerinden randevu almaları gerekiyor.


Ortaöğretim okul müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları ÖSYS’de başvuru merkezi olarak görev yapacak. Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar ise başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacak.


ÖSS’ye girecek adayların kılavuzda belirtilen bankalardan birine 40 YTL, YDS’ye katılacak adaylar da ek olarak 10 YTL daha ödemeleri gerekiyor. Adaylar, bankaya ücreti ödedikten sonra randevu aldıkları başvuru merkezlerine giderek başvurularını gerçekleştirecekler.
ÖSS ve YDS ile meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş için başvuru süresi 7 Nisan Pazartesi günü sona erecek. ÖSS 15 Haziran 2008, YDS ise 22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak.

1056100cookie-checkÖSS ve YDS başvuruları yarın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.