St. Ann’s Karakolu’nda ‘Halk Günü’

Geçen pazar günü Haringey St. Ann’s Polis Karakolu’nda geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘halk günü’ yapıldı. Özellikle çocuklara polislik mesleğini sevdirmeyi amaçlayan güne Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock, Haringey Emniyet Amiri Stephen Bloomfield, Karakol Komiseri Erick Monkve Belediye’nin Toplum Güvenliği’nden Sorumlu Meclis Üyesi Nilgün Canver de yer aldı. 

Bölge sakinlerinin çocuklarıyla birlikte katıldığı ‘halk günü’nde çocuklar bilgiasyarla sanık aramadan, parmak izi araştırmasına kadar pek polisin çalışmalarını deneysel olarak öğrendiler. Polislik eğitimi alan Türk gençler de ziyaretçilere bilgi vermenin yanısıra çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağladılar.

Canver, ‘haberindex’in sorularını şöyle yanıtladı:

“Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu günde halkın polisin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldığı bir gün. Çocuklar için de eğlenceli bir ortam. Halka açılmanın yollarından biridir. Diğer tarafta da itfaiye araçları var. Çocuklara, ‘polis ile suç işledikleri zaman karşılaşabilecekleri otorite anlayışı yerine polisin hayatın bir parçası olduğu, iletişim içinde oldukları bireyler olduğu’ verilmeye çalışılıyor.

1093690cookie-checkSt. Ann’s Karakolu’nda ‘Halk Günü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.