İstanbul ortada, Ankara’da AKP

Türkiye genelinde, yerel seçimler için oy kullanma işlemi tamamlandı. İlk resmi olmayan sonuçlara göre, AKP önde gidiyor. Akdeniz ve Ege Denizi kıyısındaki illerde CHP, Orta Anadolu ve Doğu Anadolu’da AKP, Güneydoğu Anadolu’da DTP önde.

Resmi olmayan ilk sonuç ise Sinop’tan geldi. Gelen ilk resmi olmayan sonuçlara göre AKP 10 belediye, MHP 3, CHP 1 ve DTP ise 2 belediye aldığı görüldü.

İstanbul’da yerel seçimlerde büyük çekişme yaşanıyor. Saat 21.30 itibariyle AKP yüzde 42.5, CHP yüzde 40.54… Ankara’da ise AKP adayı Melih Gökçek önde gidiyor. Melih Gökçek saat 21.30 itibariyle açılan sandıklardan yüzde 38.15 oranında oy aldı. Önceki yerel seçimlere göre oy oranında düşme görülen Gökçek’in en büyük rakibi CHP’li Karayalçın’ın oy oranı yüzde 31.23. MHP’nin iddialı adayı Mansur Yavaş ise beklenen çıkışı yapamadığı izleniyor.

ÇANKAYA DURUM

CHP’nin Ankara’daki kalesi olarak bilinen Çankaya’da resmi olmayan sonuçlara göre, CHP açık ara farkla önde gidiyor. CHP’nin Çankaya adayı Bülent Tanık, ilk açılan sandıklarda oyların yüzde 57,6’sını alırken, AKP’nin adayı eski ANAP`lı Bülent Akarcalı’nın oy oranı ise yüzde 22

İZMİR’DE DURUM

İzmir’de CHP adayı Aziz Kocaoğlu saat 21:30 itibariyle yüzde 58.2 ile rakiplerine oranla açık ara önde gidiyor.

DİYARBAKIR’DA DTP ÖNDE

DTP’de Diyarbakır’da geçen yerel seçimlere göre oy oranını artırarak rakiplerini geride bıraktı.DTP Adayı Osman Baydemir yüzde 75.48 oy oranıyla rekor düzeyde önde gidiyor. En yakın rakipi AKP’li Kubbettin Arzu ise yüzde 25 oy oranında.

KAHRAMANMARAŞ’TA DURUM

Kahramanmaraş’taki helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun kayıtlı bulunduğu sandıkta, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi seçimlerinde BBP ilk sırayı aldı.

Kazada yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu’nun Mimar Sinan Mahallesi’ndeki evinin karşısında bulunan Hacı Mehmet Sabancı Lisesindeki 2187 nolu sandıktan, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi seçimlerinde en fazla oy Yazıcığlu’nun partisi BBP’ye çıktı.

Yazıcıoğlu ve kızı Firuze Yazıcıoğlu’nun da kayıtlı bulunduğu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve bazı akrabalarının oy kullandığı sandıkta, her 3 seçimde de BBP ilk sırayı aldı.

Partililerin ve bazı vatandaşların sabah saatlerinde oy kullanırken karanfil ve gül bıraktığı, görevlilerin de duygu dolu anlar yaşadığı sandıktan, BBP’ye belediye başkanlığında 153, belediye meclisinde 148, il genel meclisinde ise 133 oy çıktı. Yazıcıoğlu’nun kayıtlı olduğu sandıkta her 3 seçimde de AKP ikinci sırayı, CHP ise üçüncü sırayı aldı.

1197390cookie-checkİstanbul ortada, Ankara’da AKP

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.