İstanbul polisinde gece depremi

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da arasında bulunduğu 36 emniyet müdürünün görev yerlerinin değişmesinin ardından sıra alt kadrolara geldi. İstihbarat, Terör, Mali, Organize, Siber ve Narkotik şubelerinin emniyet amiri, başkomiser ve komiserler ile polis memurları, güven timleri, önleyici hizmetler, Çevik Kuvvet ve karakollardaki meslektaşlarıyla yer değiştirdi.

Operasyonu gerçekleştiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da arasında bulunduğu 11 emniyet müdürünün görevden alınmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da görevden alındı. Yerine Aksaray Valisi Selami Altınok getirildi. Öyle ki sarsıntı dinmek bilmedi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özcan Bulduk ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız’ın da arasında bulunduğu 25 emniyet müdürünün daha görev yerleri değiştirildi.

Son tayinler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki depremin devam edeceğine işaretti. Sarsıntı alt kadrolara da sıçradı. Operasyonel şubelerin, şube müdürleri, yardımcıları ve sorumlu müdürlerinin değiştirilmesinin ardından sıra emniyet amiri, başkomiser, komiser ve polis memurlarına geldi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli emniyet amirleri, başkomiserleri, komiserleri ve polis memurlarının tayinleri ilçelere çıkarıldı.

Yerlerine ise Asayiş Şube Müdürlüğü, Güven Timleri Şube Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinde görevli polisler getirildi. Tayini yapılan polislerin sicil kayıtlarının temiz olmasına dikkat edilirken, yapılan mülakatların ardından görevlendirme yapıldı. Yapılan tayinlerle adı geçen şubelerdeki polislerin tamamına yakınının yerlerinin değiştiği belirtildi.
Çetin AYDIN/ HÜRRİYET – İSTANBUL

1404930cookie-checkİstanbul polisinde gece depremi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.