İstanbul’da caz festivali

Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen açılış gecesinde, geçen günlerde yaşamını yitiren dünyaca ünlü müzik yapımcısı, 12 Grammy Ödülü sahibi Arif Mardin’in anısına sinevizyon gösterisi sunuldu. 

Törende daha sonra İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı, Selçuk Sun’a ödülünü sundu. Törene katılamadığı için ödülü kendisine gönderilen Cüneyt Sermet de davetlilere sinevizyon aracılığıyla teşekkür etti. 

Gecede, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Şakir Eczacıbaşı, festivale sponsor olan kuruluş temsilcilerine teşekkür plaketi takdim ettiler. 

Törenin ardından Grammy ödüllü ABD’li caz vokalisti Steve Tyrell konser verdi. 

13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali yarın, 15 kişilik İtalyan orkestra Funk Off’un Taksim Meydanı’nda vereceği sokak konseriyle başlayacak. Funk Off, tüm hafta boyunca Tünel Meydanı’ndan Bağdat Caddesi’ne değişik mekanlarda vereceği konserlerle İstanbul’un farklı semtlerinde cazseverlerin karşısına çıkacak. 

Caz dünyasının yaşayan efsanelerinden Chick Corea, yarın Mozart’ın doğumunun 250. yılı dolayısıyla Corea Bayerische Kammerphilharmonie ile birlikte Aya İrini Müzesi’nde Mozart’ın 24. Piyano Konçertosu’nun özel bir düzenlemesini ve kendi bestesini seslendirecek.

Festivalde, 5 Temmuz akşamı caz müziğinin büyük piyanistlerinden 76 yaşındaki Ahmad Jamal, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak. 6 Temmuz gecesi ise müzisyenliğinin yanısıra halen Brezilya Kültür Bakanı olarak görev yapan Gilberto Gil, aynı yerde cazseverlerle buluşacak. 

7 Temmuz Cuma günü Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konserde ise Frank Tortiller yönetimindeki Fransız Ulusal Caz Orkestrası ”Orchestre National de Jazz”, Led Zeppelin şarkılarını yorumlayacak. 

Festivalin ilk haftasında Babylon’da gerçekleştirilecek kulüp gecelerinde, 5 Temmuz’da Funk Off, 6 Temmuz’da Quartet Muartet ve 7 Temmuz’da Trio Exklusiv müzikseverlerin karşısına çıkacak. 

Sergent Garcia, 7 kişilik grubu ”Los Locos del Barrio” ile 5 Temmuz akşamı Esma Sultan Yalısı’nda konser verecek. Festivalin bir diğer önemli konuğu Raul Midon, 7 ve 8 Temmuz, 28 yaşındaki piyanist Robert Glasper ise 5, 6 ve 7 Temmuz günlerinde İstanbul Jazz Center’da sahne alacak. 

Diane Krall ise 11 Temmuz’da Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda grubuyla eserlerini seslendirecek. 

10 farklı mekanda, 30’un üzerinde topluluk ile 200’ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyeni ağırlayacak 13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 16 Temmuz Pazar günü sona erecek.

1131480cookie-checkİstanbul’da caz festivali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.