Star Tv Doğan Grubu’nun

Star Medya Grubu şirketlerinden Star TV’nin satışı ihalesi dört firma arasında kıran kırana bir yarışa sahne oldu. İhaleyi en yüksek teklifi 306 milyon 500 bin dolarla veren Doğan grubuna bağlı Işıl Televizyon Yay. Tic. A.Ş. kazandı.


Star TV’nin ihalesi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) İstanbul Esentepe’deki merkezinde bugün saat 10.00’da başladı.


Muhammen bedeli 155 milyon dolar olarak belirlenen Star TV ihalesi için Ciner Televizyon ve Radyo İşletmeciliği A.Ş, CGS Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Tic. A.Ş, Işıl Televizyon Yay. Tic. A.Ş ile Atlantik Basın Yayın A.Ş. teklif verdi. Etik Yayıncılık AŞ., belgelerindeki eksiklik nedeniyle ihaleye katılamadı.


Açık artırma bölümünde pey aralıklarının 250’şer bin dolar ve katları halinde olması kararlaştırıldı. İhale başlangıcında alınan kapalı zarf tekliflerde en yüksek teklif 156 milyon dolar oldu ve açık artırma da bu rakamdan başladı.


Nefesleri kesen ve iki saat 5 dakika süren ihaleyi en son 306 milyon 500 bin dolar teklif veren Işıl Televizyon Yay. Tic. A.Ş. kazandı.


4 RADYO DA AÇIK ARTIRMADA


Bu arada geçen hafta içinde yapılan grup şirketlerinden Super FM’in açık artırmasında, en yüksek teklif 33.1 milyon dolar ile CGS Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Tic. A.Ş’den, Metro FM’in ihalesinde ise en yüksek teklif 22.9 milyon dolar ile Pasifik Televizyon ve Radyo İşletmeciliği A.Ş’den geldi.


4.4 milyon dolarlık muhammen bedele sahip Joy FM ile 2.7 milyon dolarlık muhammen bedelli Joy Türk FM için düzenlenen ihalelerde ise gelen en yüksek teklifler muhammen bedellerin altında kaldı.


Joy FM için Altın Kanal TV ve Radyo Yayıncılık A.Ş’den 3 milyon dolarlık, Joy Türk FM için Doğan Yayıncılık’tan 1 milyon 520 bin dolarlık teklif geldi.

1024870cookie-checkStar Tv Doğan Grubu’nun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.