İstihbaratın yeni PKK raporu

Örgütten kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim olan teröristlerin ifadeleriyle hazırlanan raporda önemli tespitlere yer verildi. Rapora göre; sadece Şırnak’ın bir ilçesine şehir savaşlarında kullanılmak üzere 200 adet pompalı tüfek, kaleşnikof ve rpg-7 tanksavar füze gönderildi. Silah ve mühimmatlar ilçedeki bazı evlere depolandı. Bu silahlar şehirlerde öz savunma birimleri adı altında faaliyet gösteren teröristlere dağıtıldı.

Rapora göre, öz savunma birimleri örgütün dağ kadrosunda en az iki yıl kalanlardan oluşuyor. Bunlar arasında Kuzey Irak’tan Türkiye’ye legal yollarla giriş yapanlar da bulunuyor.

Raporda örgütün hava harekatlarından korunmak için geliştirdiği taktiklere de yer verildi. Buna göre, bölgedeki askeri havaalanları yakınlarında uçakların kalkışını gözleyerek Kandil’e haber veren birimler bulunuyor.

Örgüt hem yurtiçi hem de yurtdışında hava harekatlarından korunmak için “intişar” adı verilen beton sığınaklar inşa etti. Ancak bunların büyük bölümü hava harekatlarında kullanılan akıllı mühimmatlarla kullanılamaz hale getirildi.

Raporun örgütün finans kaynaklarına ilişkin bölümündeki bilgilere göre ise PKK, vatandaşlardan, işadamlarından ve kaçakçılardan vergilendirme adı altında para topluyor. Belirlenen miktarı vermeyenler iki katı ödemek zorunda kalıyor.

1465290cookie-checkİstihbaratın yeni PKK raporu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.