‘İstikrarı gözetmek herkesin yükümlülüğü’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Avrupa’da piyasaların çalkalandığını, Türkiye’de bu konuda sıkıntı olmadığını, iç ve dış pek çok gelişmeye karşın, hem vatandaşların hem de piyasaların olaylar karşısında soğukkanlı ve sağduyulu değerlendirme yaptığını belirterek, ”Gazeteleri okuduğunuz, televizyonları izlediğiniz, muhalefete dikkat kesildiğiniz zaman karşılaştığınız manzara bambaşka. Oysa demokratik ve ekonomik istikrarı gözetmek, memleket sorumluluğunu yüreğinde hisseden her kesim için büyük bir yükümlülüktür” dedi.


Başbakan Erdoğan, Çardak Havaalanı iç ve dış hatlar yeni terminal binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, iktidarlarının laf değil iş ürettiğini,yapılanların bunun göstergesi olduğunu söyledi.


Milletten aldıkları güçle, aynı azim ve kararlılıkla Türkiye’nin kalkınma mücadelesini sürdüreceklerini, bu konuda da kararlı olduklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, yaptıklarının kalıcılığı için güven ve istikrarın şart olduğunu, bugün gelinen noktada güven ve istikranın çok büyük öneminin bulunduğunun altını çizdi.


Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Türkiye krizler geçirirdi. 1990’lı yıllarda bunu yaşadık. 2001 krizlerini hatırlayın, neler çektik, yaşadık. Bugün iç ve dış pek çok gelişmeye karşın hem vatandaşlarımız hem de piyasalar bu olaylar karşısında, dünyadaki gelişmeler karşısında gayet soğukkanlı yaklaşıyor, sağduyulu değerlendirmeler yapıyorlar. Buna karşılık gazeteleri okuduğunuz, televizyonları izlediğiniz, muhalefete dikkat kesildiğiniz zaman karşılaştığınız manzara bambaşka. Oysa demokratik ve ekonomik istikrarı gözetmek, memleket sorumluluğunu yüreğinde hisseden her kesim için büyük bir yükümlülüktür.


Biz kimseye aldırmadan milletimizin rotasında yürüyüşümüzü sürdürüyor, ülkeye ve millete hizmet yolunda mücadelemize devam ediyoruz. Milletimizden aldığımız güçle, aynı azim ve kararlılıkla ülkemizin kalkınma mücadelesini sürdüreceğiz.” 

1058590cookie-check‘İstikrarı gözetmek herkesin yükümlülüğü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.