Şu an yaşanan Erdoğan’ın darbesidir

Şu an yaşanan Erdoğan’ın darbesidir. Bu noktada genel olarak darbelere veya 15 Temmuz’a karşı konuşmak ve davranmak: Nesnel olarak bu darbeyi dikkatlerden kaçırmaya; onun bir aracı olmaya yol açar…

15 Temmuz Darbe girişimine veya genel olarak darbelere karşı çıkmak; bunun için miting yapmak vs. şu an yaşanan Erdoğan’ın darbesini gözlerden gizlemek; “kuşa bak” yapmaktan başka bir anlama gelmez.

HDP açıkça ve derhal Erdoğan’ın darbeyi bahane ederek şu an gerçekleştirdiği darbesinin içinde bulunduğumuzu ifade etmeli ve bunu tüm mantık sonuçlarına götürerek öyle davranmalıdır.

Bunun bir politik güç ya da odak tarafından açıkça ifade edilmesi hayati önemdedir.

HDP bunu hala yapmadı. Derhal bunu yapmalı ve tüm halkı bu darbeye karşı direnmeye ve birlik olmaya çağırmalıdır. bu çağrının yankı bulup bulmamasının; fiili bir direnmeye yol açıp açmamasının önemi yoktur. Böyle bir tavır ve çağrı bunlara temel olur ve onların yolunu açar. HDP bunu hala yapmadı. Derhal yapmalıdır.

Hala darbe ile Kürdistan’daki savaş bağlantılarından söz edip Kürtlere o kadar kötü davranmanın ne kadar kötü olduğunu AKP’ye veya başkalarına göstermeye çalışmak politika değildir.

Politika kritik anda değişen güç konumlanışlarını ve nitelik değişikliklerini görmek ve buna uygun stratejik, taktik, örgütsel dönüşler yapabilmektir.

Şu an Erdoğan’ın bir darbe gerçekleştirdiği gerçeğini atlayan her söz ve davranış demokrasi mücadelesini zayıflatır ve yok eder; demokrasi güçlerini böler.

 

1793060cookie-checkŞu an yaşanan Erdoğan’ın darbesidir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.