Süleyman Soylu: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Belediye başkanları dinleniyor” açıklamasıyla ilgili suç duyurusunda bulanacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Belediye başkanları dinleniyor” iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulanacağını açıkladı.

Bakan Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile kol kola girip, eşbaşkanları ile şen şakrak fotoğraf çektirince, hem huyundan hem suyundan kapmış. Aynı iftirayı, her yıl Aralık ayında değiştirerek tekrarlayan Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Soylu’nun yayımladığı açıklama metninde “İddiasıyla ilgili olarak varsa bilgi ve belgeleriyle savcılığa başvurmak yerine ısrarlı ve mütemadi bir şekilde, milletimizin devletine olan güvenini azaltmaya, devletin itibarını sarsmaya, güvenlik birimlerimizin mücadele azmini kırmaya yönelik bu tür iftiralara karşı Bakanlığımızca gerekli suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.
KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
28 Aralık’ta gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerde CHP’nin başarısını Erdoğan bir türlü sindiremedi. Akıl var mantık var. Belediyenin istihbarat teşkilatı mı var? İçişleri Bakanlığı müfettişlerini görevlendirmiş. Geç kaldın kardeşim, daha önce gönderseydin. Bütün belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar, özel masalar kurdular. Eğer terörle iltisaklı kişi varsa, devlet geleneği gereği uyarılır, bu kişinin istihdamı sakıncalıdır diye. Ekonominin kötü gidişinin halk tarafından yeterince içselleştirilmesini istemiyorlar.” demişti.
2574760cookie-checkSüleyman Soylu: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.