Sultan’ın sırrı 20 metrede

Olay yerindeki incelemelerde, vücudunun alt tarafı parçalanan kadın canlı bombanın yanında Sultan Yıldız ve Emine Kızıl adına düzenlenmiş 2 kimlik kartı ile deforme olmayan isim kısmında ‘Sultan’ yazan Şanlıurfa’dan geldiğine dair otobüs bileti bulundu. Polis, yaptığı inceleme sonucunda canlı bombanın kimliğine ulaştı. Ancak kesinleştirmek için bu isim gizli tutuluyor.

Emniyette parmakizi kaydı bulunmayan canlı bombanın, bağlantılı olduğu kişiler üzerinde de ayrıntılı araştırma yapıldı. “Bu kişilerin çoğunun terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğunun anlaşıldığı” belirtildi. (HÜRRİYET)

AYAĞI TAKILINCA

Bombacının yere takılan ayağı, bombanın “saldırı planı” dışında erken infilak etmesine neden oldu. Beton saksılarla duvar ise can kaybı yaşanmasını önledi

Güvenlik güçleri, Bursa’da önceki gün meydana gelen canlı bomba saldırısını 25 yaşlarındaki kadın teröristin gerçekleştirdiğini saptadı. Buna göre canlı bomba, 23 Nisan’da Viranşehir’den 2 kişiyle birlikte Şanlıurfa’da otogara geldikten sonra “Sultan” takma adıyla aldığı biletle, tek başına Bursa’ya hareket etti. 24 Nisan 18.00’de Bursa’ya ulaşan kadın, buradan bindiği taksiyle Görükle Mahallesi’ne hareket etti, genellikle öğrencilerin kaldığı mahallede saldırı gününe kadar bir apart dairede kaldı.

Önceki akşam Ulu Cami’ye taksiyle gitti, 20 metre yürüdükten sonra patlama gerçekleşti. Soruşturma kapsamında Bursa’da 6, Ş.Urfa’da 5, Afyonkarahisar’da 2, İstanbul ve Mardin’de de birer kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki 15 kişi arasında, canlı bombaya Ş.Urfa’da ve Bursa’da yardım edenler ile bombayı İstanbul’dan getiren A. adlı kadın da bulunuyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte saldırıda yaralananları hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala ise canlı bombanın irtibatlı olduğu terör örgütüne ilişkin bilgilere ulaşıldığını, ancak olay tamamen netleştirilinceye kadar bunu açıklamayacaklarını söyledi.

SAKSIYLA DUVAR ARASINA DÜŞTÜ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre patlama planlanandan önce gerçekleşti. Buna göre kadının yere takılan ayağı düşmesine neden oldu. Düşmesiyle birlikte patlama aynı anda gerçekleşti. Canlı bombanın, cami duvarı ile beton saksılar arasına düşerek patlaması sonucu, devasa bir beton saksı parçalandı. Ancak saksıların aynı zamanda canlı bombayı perdelemesi, çok yakındaki cenaze törenine katılan yüzlerce kişiye rağmen can kaybını önledi. (SABAH)

1485480cookie-checkSultan’ın sırrı 20 metrede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.