Sunak’ın unutulmayan gafları: Fakir arkadaşım yok

İngiltere’nin yeni başbakanı Rishi Sunak, Prada ayakkabıları ve özel dikim takım elbiseleriyle dış görünüşünde oldukça titiz ve hiçbir zaman halk insanı olduğunu iddia etmedi. İngiltere’deki ilk etnik azınlıktan gelen başbakan olan Sunak, aynı zamanda Kral 3. Charles’ın servetini iki katlamasıyla, ülke tarihindeki hükümdardan daha zengin olan ilk 10 numara sakini… İşte zenginliğiyle övünmekten çekinmeyen Sunak’ın fakirlerle arkadaşlık yapmadığını söylemesinden, basın toplantısında pompacının arabasını kendi otomobiliymiş gibi tanıtmasına unutulmayan gafları…

ZENGİNE YARDIM ETMEK İÇİN FAKİRDEN ALDI
New Statesman adlı politika dergisi tarafından sızdırılan bir videoda Sunak, Muhafazakar Parti üyelerine, zengin kasabalara yardım etmek için “yoksun kentsel alanlardan” kamu parasını akıtmakla övünürken görüldü. Sunak görüntülerin hakkında gelen eleştrilerin ardından, bu politikayı tersine çevirmeye başladığını söyledi.

“BEN BİR KOLA BAĞIMLISIYIM”
Sunak, geçtiğimiz yıllarda iki lise öğrencisiyle yaptığı röportajda, “Ben bir kola bağımlısıyım, tam bir kola bağımlısıyım” dedi. Ardından sevdiği kola markasını da söyleyen Sunak, zararlı bir içeceği okul çağındaki çocuklara övdüğü için tepki çekti.

ZENGİN GÖRÜNMEMEK İÇİN BENZİNLİK ÇALIŞANIN OTOMOBİLİYLE BASIN TOPLANTISI YAPTI
Sunak, geçen Mayıs ayındaki bir basın açıklaması sırasında İngiltere’de yükselen benzin fiyatları esnasında daha az varlıklı biri gibi davrandı. O dönem, İngiltere’de maliye bakanı olarak görev yapan Sunak’ın kameraların önünde benzinle doldurduğu kırmızı Kia otomobilin aslında benzin istasyonundaki bir çalışana ait olduğu ortaya çıktı. Sunak olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Başıma gelen en utanç verici şey, bana ait olmayan bir arabanın benzinini ödemekte zorlanmamdı” dedi.

“TEMASSIZ BANKA KARTI KULLANAMIYORUM”
Sunak, aynı basın toplantısında benzin istasyonundan aldığı bir kutu kolasının parasını öderken zorlandı. Daha sonra birisinin kendisine temassız kartın nasıl kullanılacağını öğretmesi gerektiğini itiraf etti. Sunak, “O zaman temassız banka kartının nasıl kullanacağını öğrendim. e Ve size söylüyorum, bu teknoloji bugünlerde inanılmaz bir modern mucize!” dedi.

İŞÇİ SINIFIYLA ARKADAŞLIK YAPMADIĞINI SÖYLEDİ
BBC’nin 2001 yılında çektiği Orta Sınıflar: Yükselişleri ve Yayılmaları bir belgeselde konuşan ve o zaman 21 yaşında olan Sunak, aristokrat arkadaşları ve ayrıcalıklı eğitimi hakkında konuştu.

Sunak, “Aristokrat arkadaşlarım var, üst sınıftan arkadaşlarım var, işçi sınıfı arkadaşlarım var. Eh, işçi sınıfı sayılmazlar. Bazen, şehir merkezindeki bir devlet okulundaki yaşıtlarımı ziyaret ediyorum ve onlara Oxford’a başvurmalarını ve benim gibi insanlarla arkadaş olmalarını söylüyorum. Onları yarım saatlik sohbetin sonunda onları şok ediyorum” şeklinde garip bir açıklama yaptı.

Sunak daha sonra gazeteci Andrew Neil’e “Öğrenciyken hepimiz aptalca şeyler söyleriz” dedi.

KRAL 3. CHARLES’TAN İKİ KAT DAHA ZENGİN
Diğer taraftan, Sunak Başbakan olmasıyla tarihte ilk kez No 10’un (Başbakanlık konutu) Buckingham Sarayı’ndaki hükümdardan daha zengin oldu.

Sunak ve eşi Akshata Murty, yaklaşık 730 milyon sterlinlik bir servete sahipken, Kral 3. Charles ve Kraliçe Camilla’nın tahmini toplam serveti 300 milyon sterlin. İngiltere’nin en zenginleri isimleri arasında yer alan Sunak, sahip olduğu gayrimenkul sayısı bakımından da 3. Charles’a kafa tutuyor.

2642360cookie-checkSunak’ın unutulmayan gafları: Fakir arkadaşım yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.