Suriye: Roma’nın başarısızlığı normal…

Suriye hükümetinin bakanlarından Butyana Şaban, Roma’daki konferans öncesi ya da sonrası hiçbir ABD’li yetkilinin kendileriyle temasa geçmediğini belirtti.

Lübnan’daki çatışmanın temelinde İsrail’in Arap topraklarını işgalinin olduğunu, bu sorun çözülene dek çatışmaların süreceğini söyleyen Butyana Şaban, ayrıca ülkesinin Hizbullah üzerindeki etkisini kullanmak istediğini fakat bunu belli koşullarla yapabileceklerini açıkladı.

Suriyeli bakan şartları; “ateşkes ilanı, mahkumların değiş-tokuşu ve İsrail’le toprak pazarlığı yapılması” olarak açıkladı.

İSRAİL “ROMA YEŞİL IŞIK YAKTI” DEMİŞTİ

Öte yandan İsrail’i sert bir şekilde eleştiren Avrupalı liderler, uluslararası toplumun Lübnan’daki operasyonun sürmesine yeşıl ışık yaktığı şeklindeki izlenimin tamamen yanlış olduğunu vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İsrail’in Çarşamba günü yapılan Roma Konferansı’ndan çıkan sonuçla ilgili yorumunun büyük bir yanlış anlama olduğunu söyledi. İtalya Başbakanı Romano Prodi ve Avrupa Birliği yetkililerinden de benzer mesajlar geldi.

Romano Prodi, Roma’dan çıkan mesajın ölümlerin durdurulması gerektiği olduğunu belirtti.

1133230cookie-checkSuriye: Roma’nın başarısızlığı normal…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.