Suriye sınırda

Şaskin insanlar,aciyi gömmüsler susturmuslar. Evleri sevdikleri gitmis,depreme benziyor, ama bir farkla,topraklarinda bitmek bilmez buyuk patlamalar var. Hic bitmiyor, kucaklayacak sahip cikacak buyukleri yok. Coluk,cocuk,buyuk,kucuk,yasli,genc,anne,baba dinlemiyor Besar Esad. Vuruyor da vuruyor.

Herkes,disarida topluca yemek yiyor. Hava soguk,fakat usumuyorlar,kampa gelen ziyaretcileri Sevgi ve ozleyerek karsiliyorlar. Sanki tanidik biri gelmis gibi. Ya da gelenler artik hep tanidik kalacakmis gibi. Cocuklar hayat bu degil aslinda biliyorlar. Bir terslik var farkindalar ama olsun,annecikleri yanlarinda ya da yakinlari. Kolu bacagi bombada kaybolmus miniklerde var ne yazik. Ve annelerini almis acimasiz bir fuze. Asil onlar ne olacak,kim sahip cikacak bitince bu arbede.

Çadirda yasayanlari ziyaret editoruz. Yagmur sulari basmis topragi.Bir soba yaniyor ortada. Birkac haftalik bebek oksuruyor tron tron. Bir guzel kadin genc anne. Sobada makarna pisiyor.Hemen ikram ediyorlar ne varsa evde. Istedikleri kabul gormek,sevilmek. Soguk ve islak o yerden cikiyoruz. Daha iyi bir eve gidiyoruz. Otuz bir kisi ayni evde kaliyor. Evin kizi Turkce biliyor. Gelinler ogullar,cocuklar,bebekler ve anne. Hemen ikram basliyor.Itiraz yok. Gonul koyuyorlar,cay icecek vaktimiz yok elma yiyoruz. Anne guzel bir kadin ancak vucudunda bomba patlamis,sirti yok kalcaya kadar oyuk. Agriyor,arada gelinler ovuyor sirtini Bu arada cadira da eve de battaniye ve erzak goturduk. Cocuklara oyuncak dagittik. Cocuklar cigliklariyla inlettiler etrafi. Alamayan agliyor. Bir kutuda iki oyuncak.var. Boluyorum,oyuncagini paylastigim kiz kusuyor, almiyor omuz silkip gidiyor. Gizlice aglayacak biliyorum. Uzuluyorum.

Sinira gidiyoruz. Suriye’ye de erzak gonderiyoruz. 100.TlR o gun Suriye’ye gonderiliyor. Derken cankurtaran sirenleri ve hizla bir cankurtaran hastaneye dogru geciyor. Sinirdan yeni yaralilar kaciyor ulkeme. Kilis’te baska bir hayat var. Gidip gormeden anlamak olmaz. Bebekleri optum,bir kucuk kiz bilezigini hediye etti bana.

O gun ne onlari Suriye’li ne beni Turk dusundum. Biz sadece insandik.

766290cookie-checkSuriye sınırda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.