Suriye’ye askeri müdahale olası mı?

Bosna’daki savaşa 12 bin İngiliz askerinin katıldığını, Afganistan’ın Helmand vilayetinde de 9 bin 500 İngiliz askerin bulunduğunu belirten gazete, bu tip bir askeri gücün konuşlandırılmasının artık mümkün olmadığına dikkat çekti.

Independent muhabirinin konuştuğu askeri yetkililer, “Suriye’nin Libya gibi olmadığı ve askeri müdahalenin çok riskli olacağı” konusunda hem fikir.

Gazeteye göre Suriye’ye askeri müdahale ihtimalini imkânsız kılan sebeplerin başında, Libya’nın aksine, Suriye için BM Güvenlik Konseyi onayının çıkmaması geliyor.

Batılı askerlerin bölgeye konuşlandırılmasının, provokatif bir eylem olarak görüleceği, İngiltere’nin ve ABD’nin yardımı olmadan Nato’nun da böyle bir adım atmayacağı vurgulanıyor.

ABD Başkanı Barack Obama’nın da müdahaleden yana bir tavır sergilemediği belirtilen haberde, Suriye ordusunun gücü, İsrail ve İran arasındaki gergin ilişkiler de müdahaleye engel olan sebeplerin arasında gösteriliyor.

Gazeteye göre, Irak ve Afganistan Savaşları sonrası İngiltere savunma bütçesinde gidilen kesintiler de askeri müdahale ihtimalini zayıflatıyor.

FOTOĞRAF: Irak’tan dönen İngiliz askerleri

843540cookie-checkSuriye’ye askeri müdahale olası mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.