Suudi gazeteci ile ilgili iddialar İngiliz basınında

Cemal Kaşıkçı 2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne yönelik Türk yetkililerin iddiası, İngiliz basınının bugünkü sayılarında geniş yer buldu.

Gazeteler, Katar krizinde Suudi Arabistan ile ayrı noktalara düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomatik ayrışmayı derinleştirmekten kaçındığı yorumunu yaptı.

Guardian gazetesi, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili uluslararası bir soruşturma açılmasına yönelik çağrıların arttığını belirtirken, gazetenin İstanbul muhabiri Martin Chulov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazeteciyle ilgili açıklamalarının tonunun Suudi Arabistan’la bir diplomatik krizi ertelemeyi hedefleyen tarzda olduğunu yazdı.

Soruşturmayı yürütenlerin, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nun beş gün boyunca iki kapısından gerçekleşen giriş-çıkışları izledikleri belirtilen haberde, “Kaşıkçı’nın kaybolmasından sonraki saatlerde binanın içinden siyah bir arabaya kutular taşıyan kişiler dikkatlerini çekti” deniyor.

‘Müslüman Kardeşler bağlantılarının peşine düşen bir kampanyanın başlatıldığı açık’
İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün uluslararası bir soruşturma yürütülmesi çağrısı yaptığı belirtilen haberde, AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay’ın bu olayın mutlaka çözüleceğine ilişkin açıklamalarına da yer verildi.

2233660cookie-checkSuudi gazeteci ile ilgili iddialar İngiliz basınında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.