Suudi kralın başına da saksı düştü

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal, dün Kral Abdullah’ın Irak’taki ABD varlığına atfen “gayrımeşru yabancı işgal” nitelemesiyle ilgili olarak, “Bir ülke topraklarında yabancı askerlerin varlığı işgal değilse nedir?” sözleriyle destek çıktı.

Suud El Faysal, başkent Riyad’daki zirvenin kapanışından sonra gazetecilere, Kral Abdullah’ın dünkü sözlerine ilişkin olarak, Kral Abdullah’ın, belli bir ülkenin adını telaffuz etmediğini söyledi ve “Ama, bir ülke topraklarında bulunan askerlerin o ülkenin milliyetinden olmadığı bir durum işgal değilse nedir?” dedi.

El Faysal, “Sorulan soru şu: Bu ülke bu güçlerin (varlığını) istemiş midir? Eğer tercihi buysa o başka. Ama bir ülkenin çağrısı olmadan yapılan her türlü askeri eylem, işgalin tanımına uymaktadır. Kral, konuşmasında bir gerçeği tarif ediyordu ve kendisinin gerçekleri örtbas etmek gibi bir alışkanlığı yoktur” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 3 numaralı isme Nicholas Burns, bugünkü açıklamasında, Kral Abdullah’ın sözlerine biraz şaşırdıklarını ve Suudi Arabistan’dan bu konuda açıklama isteyeceklerini söylemişti.
 
 

1148950cookie-checkSuudi kralın başına da saksı düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.