İsveç havuzlarına kolera uyarısı

İsveç’in en büyük gazetelerinden Aftonbladet ve Kvalsposten Güney Skane bölgesindeki yüzme havuzlarının sağlık koşulları bakımından  yetersiz olduğunu vurgulayarak bu havuzların kolera mikrobu yayma riski taşıdıklarını vurguladılar. Gazeteler, halkı havu yerine denize girmeye çağırdı.

AB Sağlik Komisyonu da , 2004 yılında yüzde 98 oranında temiz ilan ettiği  İsveç’in yüzme havuzlarında kullanılan sularda kirliliğik oranının arttığını  vurgulayarak iki haftara bir alınan su örneklerinin AB’ye bildirilmesini istedi.

İsveç 1994-2006 yılları arasında  AB Sağlık Komisyonuna sunduğu  listede yüzmeye elverişli 519 yüzme havuzunun adını verdi. O zaman yapılan  tahlillerinde  havuzlardaki  yüzme suyu  yüzde 98 oranında temiz bulundu.

Ancak, daha sonra işler tersine döndü.AB’nin iddiasına  göre, İsveç ortaklığa üye  olduktan sonra yüzme  havuzlarının bakım ve temizliğine boş verdi.Yapılan çeşitli şikayetlerden sonra  listedeki  yüzme havuzlarından  yeniden su örnekleri alınarak AB Sağlık Komisyonuna gönderildi.Yapılan tahliler sonunda, havuzlardaki sular aşırı klorlu ve sağlığa uygun olmayan koşullarda olduğu saptandı.

AB Sağlık Komisyonu, daha sonra İsveç Çevre Bakanlığına bir yazı göndererek, adı geçen 518 yüzme havuzundan iki haftarda bir su örneklerinin alınarak tahlil sonuçlarının  Komisyona bildirilmesini istedi.

İsveç Çevre Bakanı  Lena Sommestad, Komisyonun kararına  tepki göstermek yerine,“Bir zamanlar, herkese sağlık dersi veren örnek bir ülke olan İsveç’in  bu hale gelmesi düşündürücüdür“ demekle yetindi.

1133030cookie-checkİsveç havuzlarına kolera uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.