İsveç’ten İsrail’e ‘ablukayı kaldır’

Başbakan Persson Stockholme toplanan “Filistin ve Lübnan’a Ekonomik Yardım Konferansı” nedeniyle yazdığı yazıda İsrail’in bölgede uyguladığı ablukaya son vermesini istedi.

60 ülke ve Uluslararsı kuruluşun  çağrıldığı katıldığı  “Filistin ve Lübnan’a ekonomik yardım” Konferansı İsveç’in başkenti Stockholm’de toplandı.

İki gün sürecek konferansta konferansta, ilk aşamada Filistin ve Lübnan’ın inşası için  ilk aşamada  3, 5 Milyar kronluk yardım yapılması öngörülüyor.

İsveç Başbakanı Göran Persson, konferansa destek amacıyla  Göteborg’da yayımlanan bir gazeteye yazdığı yazıda, İsrail’in, BM Genel Sekreteri Koffi Annan’ın isteği doğrultusunda ,Lübnan’a uyguladığı hava ve deniz ablukasını kaldırmasını istedi.

“YOKSA BM YAPTIRIM UYGULAMALI”

Persson, İsrail’in  ablukaya son vermesi için BM’nin yaptırım  uygulamasını da istedi.

Uluslararası Kalkınma Bakanı Carin Jamtin, konferans nedeniyle yaptığı açıklamada,son  çatışmaların ardından Filistin ve Lübnan’ın tam bir harabeye döndüğünü, özellikle Gazze bölgesine yardım yapılması için uluslararası kuruluşların acil olarak harekete geçmesi gerektiğini  söyledi…

Filistin ve Lübnan’ın yeniden onarımı için alınması gereken acil önlemlerin ve yapılacak yardımların görüşüleceği konferansa ev sahibi İsveç, İspanya ve Norveç’in yanı sıra 60’ı aşkın ülke  ve uluslar arası kuruluş çağrılı bulunuyor.

 

1135570cookie-checkİsveç’ten İsrail’e ‘ablukayı kaldır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.