‘Sözlerimin arkasındayım’

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, bir yarışma programında söylediği sözler nedeniyle ünlü sanatçı Bülent Ersoy hakkında halkı askerlikten soğutma’ suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.


“ÇÖZÜM İSTEDİM”


Bülent Ersoy yaptığı basın toplantısında basın üyelerine o geceki videoyu dinleterek yanlış bir bir şey söylemediğini ve çözüm istediğini belirtti.*


“O gece nasıl bir konuşma yapmışım. Hep beraber part part bakalım… O gece ne söylemişsem onun arkasındayım. Aynı şeyleri söylüyorum…” diyen Ersoy, “Hiç gergin değildim. Her zaman çok mu munisim? Sıhhetli düşünüp konuşmam gerekir. Çünkü ben ne dedim? İrticalen konuşuyorum. Herhangi bir yazılı metinden konuşma yapmıyorum. Onun için son derece zinde bir beyinle konuşmam gerekir dedim…” dedi.


Bir gazetecinin ısrarla soru sorması üzerine kızan Ersoy, “Basın mensubu arkadaşlar nasıl hadiseleri çarpıtıyorlar işte buyurun örneği…” diyerek sitem etti.


“BAŞKASI BENİ BAĞLAMAZ”


Ersoy konuşmasının yalnızca kendisini bağladığını vurgulayarak polemiklerden kaçınılmasını şöyle istedi:


“Konuşmama başlamadan önce diyorum ki, evvela herkes tarafından çok iyi bilinmesi gereken bir konu… Hiç bir siyasi görüş, hiç bir siyasi parti, hiç bir siyasetçi, hiz bir kurum kuruluş ve topluluk adına bu konuşmaları yapmadım. Birilerini memnun etmek için yapmadım… Ve kimsenin yakını,yandaşı zözcüsü asla ve asla değilim. Kimsenin de sözleri beni bağlamıyor. Ben Bülent Ersoy olarak bu konuşmayı içimde hissederek yaptım. Başkalarının birilerinin çıkıp da benim adıma bir şeyler söylemesi beni asla ve asla bağlamıyor. Bu kadar…”


Milliyetcilik duygularının anlaşılması için videodan sonuç bölümünü bir kez daha dinleten sanatçı, “Birisi yazıyor ve bizi bu oyuna, o senaryoyu oynamaya mecbur bırakıyor demiş Bülent Ersoy. Yani ABD’nin İngiltere’nin çeşitli Avrupa ülkelerinin vesaire vesaire oyunları…” diye konuştu.


Video izlenildikten sonra “Buyurun!” diye bağıran Bülent Ersoy “Ne demiş kadın! Çözüm istiyoruz! Çözüm… Buyurun! Bu kadının feryadı, çözüm olsun” dedi.


Sanatçı kendisi hakkındaki eleştiriler ve suç duyuruları hakkında da “Bu günahdır. Kulların huzurunda ayıptır. Allahın huzurnunda da günahtır” diye haykırdı.


SEZEN’DEN TELEFON…


Ersoy konuşmasına gelen destekleri de şöyle anlattı:


“Buraya gelirken çok kıymetli arkadaşım Sezen Aksu aradı. Ve dedi ki ‘Bülentçim en aşağı 25 aydın beni aradı, Bülent Hanıma buz ulaşamıyoruz. Telefon numarasını kimse bulamıyor. Sen bizim adımıza kendisini arayıp tebrik eder misin. Kimsenin söyleyemediğini Bülent Hanım söyledi. Ve Bülentçim onlarla birlikte ben de seni kutluyorum. Her zaman yanındayım arkadaşım’ dedi.”


VATANDAŞLIK TEKLİFİ


“Bir Avrupa ülkesinden bana vatandaşlık teklif edildi” diyen sanatçı, şöyle devam etti:


“Her türlü iaşe, ibade ve oradaki her türlü tüksüm, uçağıma kadar.. Efendim bankadaki fonlarıma fevkaledenin fevkinde paralar konarak bana vatandaşlık teklif ettiler. Hiç düşünmeden ‘Hayır’ dedim. Çünkü ben akıllı ve zeki bir kadınım. Çünkü ben sözde değil özde bir milliyetçiyim. Özde milliyetçiyim. Laf olsun diye öyle klişeleşmiş laflar konuşmam ben. Ben tabana inelim. ÇÖzüm bulalım diyorum ÇÖzüm…”


“KARANLIK TABLO”


Sanatçı demokrasi gereği yalnızca düşüncesini söylediğini de şöyle aktardı:


“Sayın devletin savcılarına da ifade ederim. Kaldı ki onlar zaten beninm ne demek istediğimi anlayacaklardır. Ama gerekirse fikir suçundan, eğer fikrini demokratik bir ülkede fikrini açık ve sarih söyleyebilmekten ötürü bseni cezalandıracaklarsa o zaman bilemiyorum. O demokrasi adına bir karanlık tablo oluşturur…”


____________


* Sanatçının yazılı metne dayanmaksızın yaptığı konuşması, olduğu gibi tırnak içinde aktarıldı


İLGİLİ HABER: Harekat karşıtı sözleri mercek altında
AÇIK GAZETE: Sanatçı Türk halkının kan dökülmeden çözüm istediğini dili döndüğünce aktardı. Oysa Bülent Ersoy’un söylemek istediklerini çok önceden sendikalar, sivil toplum örgütleri, siyasiler ve ulusal basın cesurca dile getirmeliydi. Açık Gazete demokratik hakkını kullanarak düşüncelerini açıklayan Ersoy’a yapılan eleştirileri ve soruşturmayı haksız ve yersiz buluyoruz. Tam tersine televizyonlarda yapılan savaş çığırtkanlıkları mercek altına alınmalı ve aleyhlerinde dava açılmalıdır…

1055920cookie-check‘Sözlerimin arkasındayım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.