Tahir Canan, Özgürlük Kitabevi açtı

28 Aralık cumartesi günü “Hacı Halil Mah. İsmet Paşa Cad. Beşiroğlu Altın Han No: 19/5 Gebze”adresindeki açılışa kalabalık bir devrimci-demokrat ‘Canan’ dostları katıldı…

Açılışta Tahir Canan’ın 32 yıllık hapisane yaşamının konu edildiği ‘Büyük Tutsaklık’ kitabı da tanıtıldı…

Tahir Canan, emeğin sömürüsünün olduğu bir sistemde sosyalist bir mücadelenin de her zaman olacağını belirterek farklı çizgideki sosyalistlerin farklılıkları yerine ortak paydalarını öne çıkararak güç birliği yapmalarını istedi.

Cezaevine ber terzi olarak girip bir hukukçu olarak çıktığını vurgulayan Canan, “Cezaevinden çıkınca hayalimi gerçekleştirip ilk kitle eyleminde en önde yürüdüm” dedi.

Canan, zorlu cezaevi yaşamında Marksizm ve sınıf bilincinin kendisini ayakta tuttuğunu belirterek, budan sonraki yaşamında işçi sınıfını yoğun olarak yaşadığı Gebze’de Özgürlük Kitabevi ile aydınlanma sürecine katkıda bulunmaya çalışacağını sözlerine ekledi.

Canan bir soru üzerine 32 yıllık hapis yaiamı sonrasında gelişen ve pratik yaşamın bir parçası olan teknolojiye uyum sağlamakta zorlandığını belirtti.

“ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

“Büyük Tutsaklık” kitabının yazarı Ali Ufuk Arikan da Canan’ın kendi yaşından uzun bir süre hapisanede kalan Canan’ın yaşamı ve direncinden çok şey öğrendiğini belirterek “Her şeyden önce Tahir Canan’ın yaşamını anlatan ‘Büyük Tutsaklık’ umut ve onun önemini öğretiyor. Bir sonraki kitabı belki ‘Tutsaklık Sonrası’ olabilir…” dedi.

GİRİŞİM DESTEKLENMELİ

Papirüs Yayınları’nın sahibi Oktay Şimşek de Canan’ın Özgirlik Kitabevi açmasının önemli bir girişim olduğunu belirterek okur ve yayıncıların Canan’ı desteklemelerini istedi…

Özgürlük Kitabevi’nin açılışına İstanbul’dan gelerek katılan Şimşek, 1970’lerin bir geleneği olan klasik ve sol kitaplara raf ayıran, okul kitapları ile kırtasiye satışını da yapan kitabevleri ne yazık ki günümüzde kalmadı. Biz yayıncılar olarak Özgürlük Kitabevi türü kitabevlerinin yeniden çoğalarak okunması gereken kitapları okurlarıyla buluşturmasını istiyoruz…” diye konuştu.

AÇIK GAZETE: Yazarımız Tahir Canan’ın “Büyük Tutsaklık” ve Özgürlük Kitabevi girişimini kutluyoruz…

Özgürlük Kitabevi’nin açılışına İstanbul’dan gelerek katılan Oktay Şimşek ve Tahir Canan

Tahir Canan, “Büyük Tutsaklık”ı imzalarken

Söyleşiye kalabalık bir devrimci-demokrat ‘Canan’ dostları katıldı…

“Büyük Tutsaklık” kitabının yazarı Ali Ufuk Arikan ve Tahir Canan kitabı anlattı, soruları yanıtladı

736280cookie-checkTahir Canan, Özgürlük Kitabevi açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.